RSS

luni, 5 martie 2012

Gandul saptamanii


Din gura voastra sa nu iasa nici un cuvant rau, ci numai ce este bun spre zidirea cea de trebuinta, ca sa dea har celor ce asculta. 
Orice amaraciune si suparare si manie si izbucnire si defaimare sa piara de la voi, impreuna cu orice rautate. 
Nici vorbe de rusine, nici vorbe nebunesti, nici glume care nu se cuvin. 
Orice om sa fie grabnic la ascultare, zabavnic la vorbire, zabavnic la manie. Caci mania omului nu lucreaza dreptatea Lui Dumnezeu. 
Daca cineva socoteste ca este cucernic, dar nu isi tine limba in frau, ci isi amageste inima, cucernicia acestuia este zadarnica. 
Oricine se manie pe fratele sau, vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului. 
Cuvantul vostru sa fie: Ceea ce este da, da; si ceea ce este nu, nu; iar ceea ce este mai mult decat acestea, de la cel rau este. 
Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri. 
Daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea? Au nu fac si vamesii acelasi lucru? Si daca imbratisati numai pe fratii vostri , ce faceti mai mult? Au nu fac si neamurile acelasi lucru? Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc, desavarsit este. 
Nimanui cu nimic nu fiti datori, decat cu iubirea, unuia fata de altul; ca cel care iubeste pe aproapele a implinit legea.
Iubirea nu face rau aproapelui; iubirea este deci implinirea legii.

(Preluat pe de Grupul RaduVoda - trimis de Samson Constantin)

0 comentarii: