RSS

miercuri, 31 iulie 2013

Pernite umplute cu fan pentru Puisorii mei


In urma cu aproape o saptamana am mers Gassi (cuvant folosit in limba germana pentru a exprima plimbarile  cu catelul in vederea "rezolvarii treburilor acestuia") cu Lana. Am urcat dealul unde obisnuim sa mergem si am fost placut surprinsa de mirosul imbietor al fanului proaspat cosit. Corect ar fi proaspat taiat pentru ca de la atatea ploi, aici a ruginit coasa. 
Adulmecand cu placere parfumul naturii mi-am spus ca ar fi minunat sa am din nou in casa fan dar nu ca anul trecut, in cosulet, pentru ca Mao sa mi-l insire iar prin toata casa ci strans dar la fel de util pentru animalutele mele. 
M-am gandit deja la materialele de care as fi avut nevoie pentru inceperea lucrului:
  • doua fete de perna 80*80 cm pe care le-am tot strans cu fiecare lenjerie de pat cumparata; 
  • suficient fan adunat de pe camp necesar pentru doua pernite si "o mana" pentru cosuletul din bucatarie; 
  • multa dragoste.
*am ales fete de perna care au fermoar pentru a evita imprastierea fanului.

Iata ce a iesit. Lana deja s-a rasfatat in noul ei cuibusor. Le Petit Mao e plecat cu unchiul Pedro la colindat, fotografia cu el urmeaza. 








In camera deja miroase frumos. Ma bucur mult pentru ideea cu care m-a surprins dragostea pentru micutele inimi.

O seara parfumata!

L.E. Le Petit Mao a petrecut intreaga noapte afara, a dormit in cosuletul cu fan si s-a bucurat de "vanatoare", i-a ascultat cu drag pe prietenii greieri si s-a lasat sedus de parfumul floriloe de Regina Noptii. Intalnirea noastra din zori.




photos by me

Croseta magica, fire de urzeala si par lung de fata mare


Primul articol este gata!!! Ura!!!

 Imi place sa crosetez. De mica am observat-o pe mama lucrand mileuri macrame. Aveam croseta mea, mica mititica si facem ochiuri de lant in speranta ca mamei ii va fi mai usor sa termine lucrul. Azi a venit randul meu sa lucrez si sa am nevoie de ajutor.

 Le Petit Mao este mereu alaturi de mine, la nevoie. Desigur, baietelul meu rasfatat va primi recompensa mult asteptata, ceva laptic, papa bun si doua lingurite de iaurt la cina. 


Posetuta Anemona 

-fire de bumbac colorate;
-croseta nr. 3,5
-tehnica: 

   piciorus simplu (simbol +)            
   model de scoica presupune doua randuri diferite unul in V si unul model de scoica;

-dimensiuni: 
   corpul posetutei:15*18cm (pt cei 18cm lucrati am facut 47 de ochiuri de lant)
   toarta/snurul 130cm,300 de ochiuri de lant, trei randuri cu picioruse simple; 


*articolul este lucrat mai strans avand in vedere ca nu voi atasa captuseala.

Modelul de Scoica

Crosetat: Notiuni de Baza - Partea I

Crosetat: Notiuni de Baza - Partea II

Aici gasiti un alt site unde este explicata terminologia si tehnicile de baza.

O zi mare sa avem!

photos by me

marți, 30 iulie 2013

De unde să încep să-mi simplific viata?



"Mă uit în ochii Domnului şi văd acolo veşnicia cea vie! Veşnicia nu va fi şi nu începe în altă parte, ci aici, acum, în această privire infinit de iubitoare şi de răbdătoare... 
Ai putea să începi prin a te întinde pe covor, foarte, foarte detensionată şi a începe să te plimbi prin templul Duhului Sfânt care este trupul tău! Mergi cu grijă, în vârful picioarelor, cu delicateţe, pentru că e lucrare sfântă acolo! Află acolo un loc de odihnă şi stai... 
Să spunem că te odihneşti pe aripile vântului respiraţiei... Să spunem că te odihneşti în apele celulelor şi priveşti printre gene cum plutesc dantelele de ADN pe acolo... sau poate te vei opri lângă izvorul vieţii, inima şi vei asculta glasul acela tainic al adâncului, care cheamă alt adânc. 
Apoi, cântă-i ceva, fără cuvinte, Creatorului tău! Cântă-I aşa, cu tăcerea ta. Apoi, ascultă răspunsul Lui de tăcere tandră şi dumnezeiască! Apoi ridică-te, fă câteva exerciţii de gimnastică şi spune Bună ziua zilei şi fă ce poţi de parcă ar fi singurul lucru important! "

photo by me

luni, 29 iulie 2013

Ce-i de făcut atunci când descoperim că nu iubim?


"Cum să dobândim iubirea? Ce-i de făcut atunci când descoperim că nu iubim? Cum să nu deznădăjduim de iubire? 
Doamne Iisuse Hristoase, iubire infinit compătimitoare, fără lipsuri şi nevoi şi dăruitoare, dă-ne iubirea Ta de oameni. Dă-ne să-i iubim pe cei pe care-i iubim aşa cum îi iubeşti Tu, Iisuse! Amin.
“Trebuie să ne împărtăşim – să ne dăruim împărtăşin­du-ne celuilalt. Mulţi spun: n-am răbdare în rugăciune; îmi vin tot felul de gânduri. Dar dacă ne aducem aminte de celălalt în rugăciune, îndată rugăciunea primeşte în acest fel putere. Doamne Dumnezeul meu, Te rog ajută-mi; Te rog însă şi pentru fiul şi fiica mea, pentru nevasta şi prie­tenul meu. Dumnezeu rămâne prezent în rugăciunea mea atunci când mă gândesc la celălalt care se găseşte în nevoi, simţindu-mă responsabil pentru el. 
Dacă pe Dumnezeu Îl cunosc ca Persoană, atunci per­soana umană are o valoare. Dacă ştiu că acest om are o valoare veşnică, trebuie să trag concluzia că fericirea lui veşnică depinde şi de mine. Aceasta înnobilează relaţiile noastre. Altfel mă port dacă ştiu că nu am de-a face cu un individ dintr-o specie de care pot să-mi bat joc pentru că un altul ar putea să-i ia locul. 
Această persoană are o valoare unică; dar depinde şi de mine, care mă împărtăşesc lui, ca el să devină om şi să se mântuiască. Atunci voi simţi mereu o mare responsabili­tate faţă de fiecare. Mă voi purta cu mare delicateţe faţă de fiecare, voi căuta prin toate mijloacele să-i ajut să devină oameni. Tema îndumnezeirii este în realitate tema umani­zării omului prin iubirea divină.” "

din Marc-Antoine Costa de Beauregard, Preot Dumitru Stăniloae, Mica dogmatică vorbită, dialoguri la Cernica, Editura Deisis, p. 197
preluat de aici


Somnul este apropierea de Doamne-Doamne, vegherea somnului altcuiva este rugaciune pura. Ingerii ne vegheaza somnul si se roaga pentru noi. Eu privesc Micutele Inimi odihnindu-se si multumesc pentru minunile vietii, privesc si cer o limpezire a ochilor obositi de egoism si dorinte lipsite de valoare. 
Multumesc!

duminică, 28 iulie 2013

Te port în mine

Te port în suflet ca pe-un vas de preţ,
Ca pe-o comoară-nchisă cu peceţi,
Te port în trup, în sânii albi şi grei
Cum poartă rodia sămânţa ei.

Te port în minte ca pe-un imn sfinţit,
Un cântec vechi cu crai din răsărit,
Şi port la gât nepreţuit şirag
Strânsoarea caldă-a braţului tău drag.

Te port în mine, tainic, ca pe-un vis,
În cer înalt din noapte te-am închis.
Te port lumină rumenă de zori
Cum poartă florile mireasma lor.

Te port pe buze ca pe-un fagur plin
O poamă aurită de smochin.
Te port în braţe, horbote subţiri
Mănunchi legat cu grijă, fir cu fir.

Cum poartă rodul floarea de cais,
Adânc te port în trupul meu şi-n vis.

de Zorica Lațcu Teodosia

photo by me

joi, 25 iulie 2013

Joia Frumusetii :)

 Detalii aici                                                                                   

"Viata de familie este asemeni unui rau, curge linistit si-ti permite sa te oglindesti chiar atunci cand te astepti mai putin. Resentimnetele, ranchiura, nemultumirea nu-si au locul in acest flux. Curgerea are nevoie de limpezimea inimii, de clarul izvorului iertarii; curgerea este posibila doar prin bucuria fiecarei clipe, nu poti sa tii un rau pe loc, la fel cum nu poti detine controlul asupra vietii. Familia este sfanta!" 

"Descriu casatoria ca fiind momentul continuu de topire a egoismului dulce-amarui al fiecaruia dintre noi iar amestecul rezultat va da savoarea timpului ce va fi fost. Pasiunea ramane pasiune doar daca este lasata sa incolteasca in Interior. Suferinta ca si dragostea se ingrijesc cel mai bine de o inima topita."
fragmente din Mine   

Vara din Bavaria este serioasa si ma bucura zi de zi! Zile insorite, cer senin si nori pierduti in zari! Cam acesta este statusul cotidianului meu. Imi place parul impletit; imi place sa stau serile afara pe sezlong si sa privesc cerul instelat (fiind departe de oras, linistea e mai tacuta); imi place sa ma imbat cu parfumul florilor de Regina Noptii (mi-am adus seminte de acasa); imi place sa adorm in leaganul cantului de greieri obositi de caldura; imi place sa-mi mangai seara de seara animalutele si sa le soptesc cu grija "Noapte buna".
  • Un film nu tocmai pe gustul oricui, Trenul (1973), un film in care privirile tin locul cuvintelor iar promisiunile isi pierd valoarea in fata momentului prezent. Impreuna...



O seara cu adieri parfumate de recunostinta!

....ne vedem Joi :)

photo by me

luni, 22 iulie 2013

Fluturi de Iubire




Exercitiu pentru eliberare din frică
"Îți propun un exercițiu folositor pentru a te elibera de puterea fricii. Când apare o frică obsesivă, să cauți zece consecințe pozitive care ar fi posibile după ce s-ar întâmpla răul temut și să le notezi observând cum ar fi viața ta după aceea…"



 photos by me

sâmbătă, 20 iulie 2013

Seara lui Cuptor in Raiul Nostru


...al tuturor






...cu greieri, stele, vant racoros, pregatiri, zambet de gazda buna, oaspeti si multa voie buna. Imi place rolul de gospodina, de gazda cu sotuletul frumos aranjat, cautarei, intocmirea meniului, notite in agenda, decoratii, bucate gustoase si conversatii de bun gust.

Dragul meu mi-a marturisit azi ca:
- simte ca noi traim intr-o gradina botanica :) ;
- prefera uitatului la televizor, observarea fluturasilor si a albinelor care saruta fara oboseala zile la rand florile noastre ;
- vine cu bucurie acasa dupa o zi de munca pentru ca isi doreste sa fie acasa;
- isi simte corpul mai vioi de cand cumparam fructe de la tarani (eu am o oarecare oroare de cumparaturile din supermarket, am fost obisnuita sa fac piata si nu sa introduc un jeton si a plimba o ora un carucior );
- paseste cu placere prin mica noastra gradina si verifica starea plantelor desi nu are prea multa experienta intr-ale gradinaritului.

E minunat de frumos!

Inima mi-a zambit recunoscatoare si cu o clipire de modestie a multumit cerului senin, ingerilor si naturii umane pentru darul vietii.



Acest articol mi-a reamintit despre o carte draga mie, Coltul penatilor mei - Carmen Sylva, primita in dar de la o prietena.

Ganduri bune Andreei!

photos by me

vineri, 19 iulie 2013

Buna dimineata...


"Roaga-te si nu te supara. Roaga-te si fii rabdator."
Parintele Profirie

 ...copile interior! 


M-am trezit cu gand de joaca si rasfat! Copilaria cu zilele sale bogate, traite pe deplin, cu lumea plina de magie si ochii buni care vedeau viata peste tot...Dorul mi-a soptit sa-mi sarbatoresc viata zi de zi. Mi-am pregatit papica mea preferata din copilarie - Gris cu lapte. Mama ma rasfata adesea cu bunatati. Azi este ziua ei de nastere. Nascuta sub semnul Racului, inima sa revarsa valuri valuri de iubire. Sunt binecuvantata sa primesc chiar si atunci cand nu merit iubire, mangaiere si intelegere din partea ei! Doamne iti sunt recunoscatoare pentru bucuria vietii de copil care se rasfrange permanent asupra mea in mii si mii de fire de nisip. 















Azi cant!

photos by me

joi, 18 iulie 2013

Joia Frumusetii :)

                                   
 Detalii aici

Hola!

Nuante de mai bine imbracate in haine de militaresti. Panzele vaporului se lasa atinse precum buzele mele saruta chipul Tau. Freamatul dorului adie in culori linistite. Aud pasii sarutului tau ultim si privesc cu drag imaginea ta incadrata de vreascuri inverzite de prea multe lacrimi. Aparatele viitorului sunt pregatite sa decoleze. Zbor si imi place! Ma defineste! 

"Traiul in momentul prezent nu cunoaste odoarea Lenei! Daca aleg sa traiesc prezenta in viata mea, nu voi avea timp, nu voi avea idee, nu voi avea cunostinta de ceea ce inseamna sa nu vreau sa fac ceva pentru ca nu exista un anumit chef care sa-mi dea startul. De ce? Pentru ca lenea isi are originile in trecut, poate si in frustrari, poate si in resentimente, poate inca samanta motivatiei nu a incoltit inca. Momentul prezent este Iubirea insasi. Nu am ochi pentru ce a fost ci doar pentru ce vad si ma bucur de ceea ce este in jurul meu. Bucuria-mi va deveni astfel un stil de viata." 
Cugetari in Momente de Mangaiere

  • Par cret si bucle nazdravane? iata aici 5 "remedii" naturale pe care le poti incerca. 
  • Lectura de Azur face casa buna cu cerul senin din Bavaria asa ca o pauza la umbra deasa a vreunui copac prietenos ar fi foarte benefica; eu propun o reevaluare a relatiei cu partenerul si aceasta carte: Scrisorile Caterinei de Charlie W. Shedd; mi se pare foarte potrivita. Multe din constatarile, indrumarile si reflectiile autorului le-am intalnit si in conferintele Maicii Siluana, in blogurile cu tematica religioasa sau in cautarile mele pe net.
  • Hemingway&Gellhorn(2012) - un film despre pasiune, ruj rosu, notite, cuvinte, pagini aruncate usor in aer si nu rupte, pagini in suflet, pagini la masina de scris, tigari multe si pasiune, pasiune, pasiune nebuna la brat cu vointa de diamant!
  • Frumusete inseamna si o alimentatie sanatoasa, propun un fel de mancare rapid si aspectuos. Vinete Evantai!

...apus de soare in prezentul meu!


...ne vedem Joi :)

photos by me

Zori de Tine

 "Cand te trezesti noaptea, sa nu te intorci pe partea cealalta pentru a adormi la loc. Sa te ridici, sa ingenunchezi in fata Celui Rastignit si a Sfintilor si sa te rogi smerit si cu iubire. O jumatate de ora, un sfert, zece minute, cinci, cat poti."
Parintele Porfirie



Am gasit pana de corb de care aveam nevoie, de-acum am sa scriu ales si linistit! Ma cutremur de emotie cand vad cum imi vorbesti, cum imi lasi semne pe cararile batute de gandurile mele furtunoase.
 Tinererea poarta salul gingasiei insa are nevoie de o permanenta clipa de umplere. Curgerea este elementul tau. Iti multumesc! Mi-e dor de blandetea ta si mi-e dor de noi. Te simt, te port in mine, te intalnesc in fiecare gand bun, te gasesc in fiecare frumos din natura. Am inteles mai bine ca niciodata, toti suntem Unul.
 Lacrimile nu-si au rostul doar Bucuria este natura omului. Iarta-ma! Multumesc! Te iubesc! Te imbratisez in fiecare clipa ce o traiesc cu inima! Imi culc mintea mai des si primesc razele ce mi le trimiti. 
Fluturii, albinele, florile, vantul, soarele, vara, intreaga viata ma asteapta! Dansez cu literele azi!


Pe curand!

photo by me

miercuri, 17 iulie 2013

Viata ma iubeste mult!

"Morning has broken" mi-ai soptit cu drag! Azi am fost trezita de acorduri suave, cuvinte calde si parfum de viata. Mao a dormit din nou cu mine in pat, Lana m-a intampinat cu iubirea ei sincera. Lucrurile se aseaza atat de frumos fiind departe de controlul meu neplacut. Cerul senin imi zambeste iara si eu topai de bucuria unei noi zile insorite! Pasarile imi colinda clipele de liniste interioara iar fluturasii imi dau aripi sa zbor alaturi de copilul interior. Ieri plimbandu-ma cu Lana m-am surprins fredonand:
"Infloresc gradinile,
Ceru-i ca oglinda,
In livezi albinele
Si-au pornit colinda!"

E cantecelul preferat de la gradinita, potrivit primaverii ce-i drept, insa in sufletul meu e mereu primavara ( tatal meu mi-a oferit un martisor deosebit de frumos in martie 2009, mi-a spus cu ochii iubitori ai inimii sale de parinte cald "Esti primavara mea!" Ce pot sa vreau mai mult de la viata? 


Multumesc!

p.s.sa ai grija de tine acolo unde esti

photos by me

marți, 16 iulie 2013

Iubesc Viata!

:) Stiam dar am uitat!
Cum altfel as putea sarbatori Bucuria decat alegand sa fiu, cautand sa petrec timp in natura, educandu-mi ochii sa asculte inima si sa soarba din cupa aurie de la asfintit. Emotiile ma cuprind si ma imbratiseaza cu multa caldura! Emotiile imi uda uneorii ferestra camerei copilului interior cu stropi fierbinti si parfumati. Mi-e dor de dragoste. Simt sa simt Iubirea si Daruirea. Recunostinta imi limpezeste mintea cenusie de ganduri grele. Mangaierile si privirile animalutelor mele sa induioseaza adesea iar zambetele adultilor dragi mie imi dau motive sa le daruiesc dulcele familiei, al prieteniei, al limabjului Iubirii care nu stie de neintelegere.
Inainte oboseam de atata daruit si iubit!!! De ce??? Pentru ca inima mea era lipsita de ancora. Acum am ancorat in Oceanul Iubirii Domnului si mi-e bine. Nu sunt singura si ma simt iubita! Si iubesc Viata! Iubesc Natura si toate Bucuriile ce-mi ies in cale. Am inceput sa inteleg limbajul Naturii, al celor plecati dintre noi, al Iubirii. Am renuntat sa mai judec, acum apreciez si sunt recunoscatoare pentru toate barcile ce sosesc in portul inimii mele. 













O melodie:


Un articol:

Un film:

                                               O seara parfumata de Cuptor!

photos by me

marți, 9 iulie 2013

Flori de Anemone in gradina mea

"Ca sa fii iubit de ceilalti, mai intai trebuie sa-i iubesti tu."
Parintele Profirie

 Un nou motiv de bucurie in cotidianul meu bavarez: Anemona imbobocita vineri a inflorit azi, este dulce si dragalasa, finuta si catifelata, suava ca zorile de vara. Anemona, floarea vantului cum i se mai spune pe la noi, imi zambeste din gradina mea de flori. Se lasa mangaiata de furnicute, se alinta sub razele soarelui ce incalzeste pamantul de cateva zile, creste incununata de trilurile pasarelelor din padure. 


Au mai rasarit inca vreo cativa bobocei, ma las surprinsa de culorile ce-mi vor da tonul zilelor urmatoare. Viata aici pe pamant e un mic paradis unde se intampla ca uneori sa mai ninga si cu lacrimi de durere. Putem incerca sa facem bulgari si sa-i aruncam sau sa facem un om de zapada si sa asteptam primavara sa topeasca suferinta de inima. 

Sufletele celor plecati se reintorc adesea. La mine vin in vizita sub forma de animale, insecte, vorbe de duh, priviri duioase, semne ce doar inima le poate intelege. 

Traiesc Bucuria! Clipa de clipa! Bucuria este un stil de viata si sunt recunoscatoare ca am inteles cu mintea si cu inima ce inseamna de fapt aceasta minune, aceasta eliberare. Ma simt vie si intreaga. M-am adunat, m-am lasat topita si acum indulcesc cafeaua din cestile de portelan si ciocolata amaruie de-alaturi.



photos by me