RSS

luni, 12 noiembrie 2012

Un verset pe saptamana - 33/34/35 din 52





                                             Detalii aici


Alinare. „Eu sunt invierea si viata, cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai" (Ioan 11, 25). Pentru crestin moartea dispare si ramane numai Mantuitorul. El tine cheile lumii nevazute. Asadar, sa dam uitarii durerea si sa ne gandim doar la acea fericirea care ne asteapta „dincolo", departe de furtunile vietii, in limanul cel vesnic, in portul cel linistit. „Fiindca legea duhului vietii in Hristos Iisus m-a eliberat din legea pacatului si a mortii"(Romani 8, 2).
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 9 Noiembrie 2012


Cum dobandim rabdare ? Dumnezeu stie cat de greu ne este noua, celor slabi si pacatosi, sa fim rabdatori. Dar rabdarea o putem dobandi prin credinta in Tatal nostru ceresc („Dumnezeul rabdarii si al mangaierii" – Romani 15, 5) si prin rugaciunea de a ne trimite noua Duhul Sau cel Sfant, fagaduit de catre Mantuitorul tuturor celor ce-L vor dori. Iar Duhul Sfant, Duhul Iubirii, Duhul blandetii ne va da rabdare, ne va deschide ochii intru cunoasterea adevarului, vom intelege Scriptura, ne va mangaia si ne va intari in neputintele noatre. Atunci vom vedea cum se implinesc in noi insine fagaduielile si cum rabdarea va face in noi insine „lucrare desavarsita" (Iacov 1, 4).
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 10 Noiembrie 2012


Sa ne rugam pentru vrasmasii nostri. Sa nu lasam duhul rautatii sa ne patrunda in inima nici macar pentru o clipa. Iar daca, din neputinta, nu suntem in stare sa iertam, sa ne rugam pentru cei ce ne-au obidit. Si, prin rugaciune, ne vom recapata linistea si bucuria iar cel pentru care ne-am rugat ne va deveni scump si apropiat. Sa nu judecam pe nimeni, sa ne punem in locul celor care ne defaimeaza, sa le iertam slabiciunile, sa speram in indreptarea si mantuirea lor, sa nu-i dispretuim, sa ne purtam fata de toti cu blandete si cu dragoste. Sa ne amintim ca Hristos nu i-a respins nici pe cei mai invederati pacatosi. „Parinte, iarta-le lor ca nu stiu ce fac" (Luca 23, 24). Sa fim intelegatori fata de suferintele oamenilor, sa aratam compatimire fata de toti, sa plangem cu cei ce plang si sa ne bucuram cu cei care se bucura. 

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 11 Noiembrie 2012

0 comentarii: