Mereu am fost fascinata de borcanele mai mici sau mai mari din camara mamei , a vreunei matusi sau a vreunei tanti din vecini. Asta vara m-am apucat de treaba. In luna iulie s-au copt coacazele in gradina, le-am adunat, le-am curatat de pe ciorchine si le-am zdobit. Initiala voiam sa fac dulceata, sa mai salvez putin din ele dar pentru dulceata se scot samburii cu scobitoarea si mi-am zis ca ma eu rabdare dar sa stau sa scot samburii la doua kilograme de bobite de coacaze...hmm...mai bine nu.
Ingrediente:
- 2 kilograme fructe coacaze rosii
- 2 *500g zahar pentru jeleu de la Dr. Oetker
Mod de pregatire:
- fructele se trec prin storcatorul de fructe; eu am obtinut 1.5 litri lichid;
- la 750ml de lichid este nevoie de 500g zahar;
- se toarna amestecul intr-o oala mai mare si se lasa la fiert la foc iute;(cand va incepe sa fiarba nivelul lichidului se va ridica de aceea este nevoie de o oala mare)
- dupa un anumit interval de timp pe iau probe, cate o picatura de lichid si se pune pe o farfurioara, jeleul va fi gata cand bobita, racita, va sta bine inchegata pe farfurie;
- jeleul cald se pune in borcanele spalate si uscate;
- se pun capacele si aseaza cu fundul in sus pentru 10 minute;
- se intorc borcanele, se acopera cu un prosop si se lasa la racit.
Foarte gustos!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu