RSS

joi, 27 martie 2014

Stiri de primavara


Pitigoii isi construiesc cuib in casutele din copacii prietenosi din curte. Florile imi ofera zi de zi boboci de surase, parfum si sclipiri de duiosie. Duminica am surprins un pitigoi adumanand fire de par prinse in covorasul din fata usii de la intrare. Pentru cateva clipe m-am blocat. Cata frumusete, cate simplitate! Minunat! E o lectie frumoasa in a sluji viata cu podoabele sale. 

Gradina mea este o comoara. Am pus de curand ceapa si usturoi, astept sa incolteasca. Ador sa urmaresc pas cu pas, zi de zi evolutia plantutelor. Imi place sa le insosesc in procesul lor de crestere. Imi place sa le mangai cu cate un deget iar diminetile sa ne intalnim si sa le intreb ce fac si de ce anume au nevoie. Deh, am crescut intr-o familie de agricultori, gradinari sau sarbi cum se mai spune pe la noi. Acum doar aplic ce am vazut acasa :))

Gradina cu flori e raiul pe pamant. Am ascuns cu multa grija in pamant tot felul de tipuri de radacini si acum astept. Imi place sa astept pentru ca stiu ca nu e in zadar, stiu ca in curand acele bucati negricioase cu forme ciudate ii vor permite vietii sa incolteasca in sanul lor si sa aduca bucurie in jur. Cam asa stau lucrurile si cu femeiele care vor sa fie mame. Se abandoneaza pe ele insele pentru a face loc naturii lor sa germineze si sa le transforme. 
De aproape o luna mi-am mai acceptat o frica, acum lucrez. Cateva ore! Timpul meu liber se cere reorganizat. Si o fac cu drag!

Iata cateva imagini cu micutele mele iubiri verzi. Doamne, cat sunt de frumusele! In zilele insorite le scot afara, le asez la soare, ele se intind si se alinta sub razele caldute de martie iar seara le transfer la adapost, in bucatarie. Hmm, da, bucataria mea a devenit intre timp si sera. E multa viata in jurul meu!O zi linistita de primavara sa avem!

photos by me

0 comentarii: