RSS

luni, 26 mai 2008

"Nu lua nimic personal"

In curand va rasari soarele...de mult nu am mai admirat un rasarit...daca stau bine si ma gandesc, cred ca de vara trecuta, de la mare...Este liniste deplina in jurul meu,cum se spune:"i'm listening the song of the silence..."Macar de-ar fi atat.Gandurile nu-mi dau pace...Consider ca este absolut minunat sa ai o viata pe care sa ti-o traiesti impacat "with your self"...Nush cati dintre noi se pot bucura de aceasta mangaiere, magaiere ce poate fi obtinuta datorita propriei vointe.Din pacate noi oamanii, acesti robotei care suntem setati sa avem ca target : bani si satisfacerea propriilor nevoi, ne folosin acest atu -VOINTA- spre atingerea acestor target-uri, si nu in propriul beneficiu - a ne face mai usoara existenta.
A sti sa-ti infranezi pulsiunile interioare este un lucru foarte rar intalnit, daca nu chiar aproape imposibil.
Cred ca ar trebui sa avem in verede ca cei din jurul nostru sunt diferiti de noi si, pornind de la aceasta premisa, sa elaboram un algoritm de socializare bazat pe respectarea limitelor dintre noi.
In acest mod am puteam evita multe dintre conflictele ce se isca intre doi oameni; in acest mod, am putea avea o viata mai sanatoasa, fara conflicte interioare, am putea evita enervarea .

"NU LUA NIMIC PERSONAL"- motto

Am putea sa ne bucuram de lucrurile simple din viata noatra, cum ar fi, de exemplu : frumusetea naturii : un rasarit de soare, un apus, un cer cu o bolta cereasca superba, o plimare in parc, am putea admira de asemenea prospetimea unei dimineti in timp ce mergem spre serviciu si astfel am evita nervii creati de aglomeratia din trafic ; sau zborul pasarilor, adierea suava a vantului de dimineata care parca anunta o zi torida, plina de surprize, de noi provocari. Astfel te poti incarca cu energie pozitiva si poti face fata unei zile pline.
Vom reusi noi oare sa realizam aceste lucruri...?
Putem sa ne pastram zambetul pe buze, indiferent ce s-ar intampla, sa-i tratam pe oameni la fel, indiferent de locul pe care il ocupa pe scara sociala.
E simplu, singuri ne putem face viata mai frumoasa!
Poate la inceput este mai dificil, si aproape imposibil de realizat pentru unii, dar cu putina vointa ( ca d'asta o avem si ar trebui s-o folosim si in alte scopuri nu doar cele cu care ne-am obisnuit) totul poate capata o alta infatisare si noi putem avea o perspectiva diferita.

P.S.Daca tot vrem sa fim egoisti, hai sa fim intr-mod mai constructiv pentru noi insine nu?:P

Am o idee : ne-am putea folosi agenda (c are este incarcata cu diverse intalniri, programari si toate cele) si intr-un alt mod, ne-am putea propune ca in fiecare zi sa ne indeplinim o dorinta ( ca sa nu mai fim asa frustrati tot timpul) sau in fiecare zi sa avem un target;
de exemplu : azi 26.05.2008 imi propun sa raspund cu amabilitate tuturor celor care imi vor adresa o intrebare ( indiferent daca ma grabesc, sau daca intrebarea lor mi se pare ca nu reprezinta ceva relevanat pentru mine). Ne-am putea reorganiza agenda intr-un mod zic eu, destul de benefic.
O buna organizare intotdeauna creeaza o viziune mult mai clara a activitatilor ca urmeaza a fi intreprinse; restructureaza gandirea.
Trebuie doar sa vrei, ca restul vine de la sine.Nu ma indoiesc ca nu dispunem de imaginatie sau de dorinte ce asteapta sa fie indeplinite (si aici ma refer la lucrurile pe care am putea sa ni le propunem pentru fiecare zi)

"Pentru a castiga Totul, trebuie sa indraznesti Totul"

Pe la interviuri se tot vehiculeaza sintagma : "apetenta pentru nou, sau sunt receptiv la provocari" pai atunci de ce sa nu si aplicam toate acestea si in optimizarea existentei noastre, si nu doar a companiei pentru care lucram, nu?

Pe cer sa intrevad primele raze ale soarelui.Buna dimineata...

Liberul arbitru...


2 comentarii:

mOntecOre spunea...

daca de fiecare data am intoarce si celalalt obraz doar pentru a ajunge la o impacare cu noi insine iti garantez ca un mic conflict exterior va fi nimic in comparatie cu psihicul pe care ti-l nimicesti inside, but hey this is just me...

imi place...mai des te rog

Bu-baMajA spunea...

mersi,nu am dispozitie tot timpul ;)
nu va exista conflict cu tine pt ca vei avea o capacitate de intelegere credibila si vei putea trata totul cu dragoste, nu te vei enerva.Vei avea echilibru interior, o structura de personalitate puternica, matura
pup