RSS

marți, 9 septembrie 2008

Da sau Nu...




Asa cum spunea Shakespeare " To Be, or Not To Be " . La o intrebare exista 2 tipuri de raspuns : Da sau Nu, nu poti raspunde cu " poate" sau " nu stiu". Prin prisma acestor raspunsuri arati celor din jur ca esti o persoana respectabila, care-si cunoaste telul, cu siguranta un model pentru ceilalti, ceilalti care vor sti sa vada.
Daca de exemplu esti la serviciu si mai ai de indeplinit o sarcina; dupa o perioada detimp seful tau vine si te intreaba daca ai terminat, iar u raspunzi "da, dar mai am de verificat ceva, in 15 min este totul gata" ; raspunsul corect ar fi fost :" nu am terminat inca, in 15 min va fi gata". --> se poate vorbi aici de profesionalism in job-ul pe care il ai.

P.S. Stii ce vrei?

5 comentarii:

Dan spunea...

1. pozele mele au copyright.
2. poti sa faci pe cineva sa se simta bine spunand acelasi adevar in doua feluri.
exemplu?
mihaela e singurul ospatar, corect?
a) mihaela, esti cea mai draguta ospatarita de la noi d'aici
b) mihaela, esti cea mai nasoala ospatarita de la noi d'aici
chiar daca nu au nici macar sens a si b, pot aduce un zambet sau o uitatura naspa.
de ce sa facem oamenii sa se simta naspa? nu mai bine ii facem sa zambeasca?
asa.. acuma nu trebuie tu sa ii spui lu sefu ca te-a durut in cur si ca deabia acum te apuci, ca oricum ai da-o pici aiurea. mai bine ii spui adevarul.. dar in alta forma :)

Lore spunea...

si cu respectul fata de cel de langa u cum ramane? ne putem ajuta semenii sa zambeasca doar impartasindu-le parerile noastre sincere, fiindu-le prieteni, ajutandu-i sa se perfectioneze, si nu fiind plastici, falsi, lasand doar impresia ca am facut o fapta buna

Dan spunea...

adevarul este unul singur.. depinde CUM il spui.. si daca faci oamenii sa se simta bine nu o faci din rautate... intentia oricum e buna, chiar daca incerci sa pui asta intr-o lumina negativa.
ps: nscoate si tu 'word verification'.. it sucks

mOntecOre spunea...

@dan: uneori in toata tevatura de a provoca unui om un zambet printr-o serie de reactii ce nu izvorasc din sinceritate risti sa te pierzi pe drum. sa il tratezi pe un om astfel incat sa obtii ce ai nevoie, dar totusi sa o faci in legea lui iar risti sa te pierzi pe drum.sau sa nu te fi regasit niciodata.

Lore spunea...

@dan- vb de Adevar si Respect, daca folosim cuvinte care imbraca haina minciunii, nu mai suntem oameni...cu constiinta- ca doar asa ne-a fost dat sa fim,ci suntem ... ceea ce alegem sa fim