RSS

luni, 6 august 2012

Un verset pe saptamana - 30/31/32 din 52
                                             Detalii aici

Sa nu ne pierdem ravna. Sa nu se tulbure inima voastra; credeti in Dumnezeu, si in mine credeti" (Ioan 14, 1). Atunci cand apar piedici, cand oameni sau imprejurari stau impotriva realizarii a ceea ce ne-am propus, cand credem ca nu avem forta sa continuam, cand suntem gata sa renuntam, aceste cuvinte ne fac sa mergem mai departe, cu uitare de sine, suportand fara cracnire greutatile si fara a ne cruta eforturile. Un crestin nu cade in delasare, nu se demoralizeaza pentru ca stie ca Dumnezeu ii binecuvanteaza intentiile sale cele vrednice.

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 24 iulie 2012

A munci in numele lui Hristos. Tot lucrul trebuie facut in numele lui Hristos, eul nostru sa nu se proiecteze nicicum pe el. Nu este usor sa faci abstractie de tine dar chiar daca ispita este mare si imprejurarile pot fi altele decat cele dorite, trebuie sa-ti faci datoria. Nici egoismul si nici nimic altceva – lipsa de apreciere, disensiunile, defaimarea, etc - nu trebuie sa ne micsoreze ravna si perseverenta in indeplinirea obligatiilor. Umbra noastra nu trebuie sa acopere lucrul pe care il facem.

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 25 iulie 2012

Rasplata celor smeriti. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor va fi imparatia cerurilor" (Matei 5, 3). A fi „sarac cu duhul" inseamna a fi smerit. „Dumnezeu se impotriveste celor trufasi si celor smeriti le da har". Smeriti sunt cei care isi recunosc pacatele, neputinta, nevrednicia, care se considera mai prejos decat toti, care sunt gata sa cedeze altora, care sunt recunoscatori pentru toate, care nu asteapta nimic de la nimeni, care considera ca nu inseamna nimic, care se bizuie doar pe milostivirea lui Dumnezeu. Toate acestea, desi pot fi dispretuite in lume, in ochii lui Dumnezeu sunt de mare pret si lor, celor cu inima smerita si infranta, li se promite cea mai insemnata rasplata. Ei sunt mai fericiti decat altii chiar si aici, pe pamant, pentru ca au inlauntrul lor Imparatia lui Dumnezeu, care nu este mancare si bautura, ci dreptate si pace si bucurie intru Duhul Sfant" (Romani 14, 17).
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 26 iulie 2012

0 comentarii: