RSS

marți, 12 martie 2013

Am primit premiul Liebster!

Am primit premiul Liebster de la Angela si sunt foarte recunoscatoare. Multumesc Angela pentru bucuria de a-mi fi oferit primul dar al blogului meu, la inceput de primavara, un dar de 8 Martie cu zambet de femeie si parfum de slova.
Premiul Liebster se ofera bloggerilor cu mai mai putin de 200 de subscrieri iar fiecare premiat are datoria de a respecta urmatorii pasi:
  • Numeşte şi mulţumeşte persoanei care ţi-a nominalizat blogul.
  • Scrie 11 lucruri despre tine pe care vrei să le afle şi ceilalţi.
  • Răspunde la întrebările formulate de cel care te-a nominalizat şi inventează la rândul tău un set nou de 11 întrebări pentru cei pe care îi vei nominaliza.
  • Nominalizează 11 bloggeri pe care îi admiri şi care au mai puţin de 200 de followers şi înmânează premiul Liebster. (simbolic)
  • Anunţă-i şi pe ei că au luat un Liebster, ca să aibă motiv de bucurie.
Cele 11 lucruri despre mine sunt precum 11 ghiocei rasariti in gradina cu mascote jucause:
  1. Ma numesc Loredana-Cristina.
  2. Refuz sa-mi mai creez alt cont de facebook.
  3. Petrec foarte mult timp cu mine insami si gasesc cai de a ma cunoaste mai bine.
  4. Imi place sa deretic prin casa cand este soare afara.
  5. Desi am permis nu conduc masina. 
  6. Il iubesc mai mult pe Mao decat pe Lana.
  7. Imi place sa gatesc si sa prajituresc desi nu postez nimic pe blog.
  8. Savurez cu placere inghetata si iarna (tocmai m-am intors de la o intalnire)
  9. Ma simt binecuvantata de fiecare data cand privirea mea intalneste privirea animalutelor mele si inteleg cu succes ce vor ele de la mine.
  10. Simt adesea legatura cu alti oameni si acest dar ma indeamna sa renunt sa-i mai judec.
  11. Sunt un nimeni desi egoul  meu striga in gura mare ca este cineva.
Raspunsurile mele la intrebarile Angelei
 1. Ce alte meserii/job-uri ai incerca, in afara de ceea ce ai ales sa practici?
Momentan nu lucrez si nici nu am o meserie, imi surade ideea unei expoziti cu obiectele mele lucrate de mana, publicarea unei cartulii cu povesti pentru copii, arhitect-design interior.

 2. Cand spui ca ai avut o zi buna?
Cand reusesc sa-mi ascult glasul inimii si sa fac  ceva pentru cineva.

 3. O carte citita de tine si din care ai invatat ceva este... 
La rasarit de Eden- J. Steinbeck-"Tu poti!"

 4. Cum ai convinge pe altii de importanta studiului si a cititului? 
Sa-i conving...poate e prea mult si fara rezultat, le pot vorbi despre ce, cum si de ce fac eu unele lucruri, ce beneficii imi aduc si ce dezavantaje, cum poate studiul si cititul forma, dezvolta si imbunatati caracterul omului.

 5. Atunci cand te simti obosit, ce te face sa mergi mai departe? 
Daca sunt acasa, am nevoie sa port haine cat mai comode, sa las de-o parte bijuteriile, sa fac un dus si sa stau in liniste maxim 5 minute, timp in care inspir liniste, energie si iubire si expir neliniste, oboseala sau pur si simplu imi observ respiratia. Daca sunt plecata sau sunt la serviciu, imi spal mainile cu apa rece dupa care las apa rece sa-mi curga pe maini si imi spun ca odata cu apa se duce si oboseala mea. Oboseala interioara o tratez cu o plimbare in natura si cu o scurta rugaciune sau chiar un motiv pentru care sunt recunoscatoare.

 6. Ce inseamna pentru tine un film bun?
Un film bun imi trezeste emotie, zambet, lacrimi, imi da aripi sa visez sau sa scriu pe blog si sa-l recomand si altora; un film bun trezeste visatorul creativ din mine si mintea incepe sa-mi creioneze scenarii despre ce as putea face si eu.

 7. Ce inseamna o muzica buna?
Muzica buna ma indeamna sa aprind o lumanare, sa desfac o sticla cu vin bun, sa pregatesc o mica surpriza sotului meu si sa dansez in timp ce inima mea scrie poezie. Muzica buna ma face sa ma simt vie, sa-mi doresc sa creez, sa visez, sa sper, muzica buna ma face sa plang de bucurie sau de tristete insa nu ma indeamna sa-mi plang de mila sau sa-mi doresc sa mor. Muzica buna ma invita la viata, la reflectii, la emotii care sa ma ajute sa-i inteleg mai bine pe oameni adica pe mine. Muzica buna ma adoarme in soapta si tot aceasta va avea grija sa-mi linisteasca cu blandete pornirea visurilor rebele.


 8. Daca ar fi posibil, ce ai alege intre a fi copil si a fi adult?
As alege a fi copil pentru ca as avea posibilitatea sa ma joc, sa creez, sa visez si sa cred fara a-mi pune singura bariere.



 9. Ce te intristeaza?
Ma intristeaza sa vad ca nu exista egalitate in lumea, in societatea in care traiesc. Ca lumea este ghidata de nevoi personale, de egoim si de mandrie iar toate acestea poarta haina suferintei si a separarii de Dumnezeu. Aici, in Germania, sunt inconjurata de sute, de mii de euro, oamenii hranesc cainii si pisicile cu somon, cu carne de iepure, de pui, delicatese, cumpara seminte pentru a hrani pasarele iarna, pun bani de-o parte pentru a-i depune in conturile deschise in Africa si vorbesc despre saracie in timpul meselor copioase. Poate ma pripesc cu aceasta afirmatie insa un animal este tratat cu mai multa grija si atentie decat un om. Batranii sunt trimisi in azile iar cateii dorm in "cosuri-paturi" de 50-70 de euro (depinde si de marime). La numai doua ore distanta, in alta lume, in alta societate, in Romania, sunt copii, adolescenti de pe la sate care "muncesc cu ziua" iar banii pe care ii castiga la aceasta varsta ii consuma pe tigari si alcool, produse cumparate de la Magazinele Mixte deschise de "patronii post-revolutionisti" care si-au construit case cu etaj pentru a pleca in concedii si a fi atenti la cat vor consuma din buget. 



10. Ce te face fericita? 
Fericita este mult spus, mai degraba bucuroasa. Sunt bucuroasa ca pot vedea mai bine oamenii, ca am doua animalute care imi ofera lectii zi de zi, ca am inceput sa fiu recunoscatoare pentru moarte, pentru viata, pentru zilele innorate de aici, din Germania, pentru picaturile reci de ploaie, pentru grija mamei mele, pentru prietenii cu inima calda care ma imbratiseaza cu mesaje atunci cand ma astept mai putin. Ma bucura renuntarea la dorintele egoului meu pentru ca atunci pot cu adevarat sa primesc in inima mea libertatea binecuvantata a iubirii, a fericirii.

11. O concluzie la care ai ajuns in urma experientei tale de viata de pana acum...

Vointa este instrumentul prin care Dumnezeu ne arata, ne indruma catre noi insine. 


Intrebarile mele pentru voi:
  1. Cum iti golesti cosul de gunoi interior?
  2. Cum iti manifesti bucuria?
  3. Cum traiesti un esec?
  4. Ce-ti vine sa faci cand nu mai poti?
  5. Pana unde esti gata sa mergi pentru a obtine ceea ce-ti doresti?
  6. Ce sentimente te incearca cand esti nevoit sa le explici ceva parintilor tai?
  7. Care sunt cele trei lucruri bune pe care le-ai facut azi?
  8. Pentru ce te-ai dat jos din pat azi?
  9. Care sunt cele trei obiceiuri  care iti aduc inapoi buna dispozitie?
  10. Ce parere ai despre buchetele de florile care au atasat un pliculet cu praf alb ce trebuie adaugat in apa din vaza? 
  11. Care sunt cele trei calitati si cele trei puncte slabe ale femeii romance?
Am primit cu multa placere premiul Liebster si il ofer mai departe bloggerilor a caror insemnari le citesc cu drag, le apreciez si din care culeg invataminte sanatoase.
My fucked up world or just part of my"insanidade"

Un dar muzical de care sa va bucurati!

O zi frumoasa de Martie Parfumat!

0 comentarii: