RSS

duminică, 17 martie 2013

Buna dimineata!


:) O dimineata cu cer senin, cu tril de pasarele, cu primirea primelor stoluri calatoare, cu priviri duioase, atingeri fine de labute dornice de mangaieri, cu vant naiv si parfumat...o dimineata de duminica se cere sarbatorita in stil domnesc...o cafea aromata cu scortisoara, clatite gustoase, o muzica vesela, glasuri cristaline, fosnet de ziar...Saptamana lalelelor galbene mi-a adus motive de bucurie. Jocul nazdravanei ierni a nelinistit putin murmurul primavaratic al despachetarii. Oaspetii s-au instalat in noile casute si fiecare misuna de zor si culege nestemate timpurii.

...armonie si deliciu parfumat pe Taramul de Ciocolata..."Mare lucru este să se lase cineva în mâinile lui Dumnezeu! Oamenii îşi fac planuri şi încearcă să le realizeze, dar fără să ciulească urechile, fără să asculte care este voia lui Dumnezeu şi fără să se conformeze ei.
Trebuie să ne lăsăm cu încredere în seama lui Dumnezeu, ca El să ocârmuiască lucrurile, iar noi să ne facem datoria noastră cu mărime de suflet.
Dacă unul nu se încrede în Dumnezeu, aşa încât să se lase pe sine cu desăvârşire în mâinile Sale, se va chinui.
Nu ajunge credinţa în Dumnezeu, ci este nevoie şi de încredere în Dumnezeu. Încrederea în Dumnezeu atrage ajutorul Lui.
De obicei oamenii aleargă mai întâi la mângâierea omenească şi după ce sunt dezamăgiţi de oamei, abia atunci scapă la Dumnezeu. Dar dacă vrem să nu ne chinuim, să cerem mângâierea dumnezeiască, deoarece aceasta este singura mângâiere adevărată.
Creştinul crede şi se încrede pe sine lui Dumnezeu până la moarte, şi atunci vede limpede cum mâna lui Dumnezeu îl mântuieşte.
Aşa cum spune Apostolul Pavel, credinţa este să credem în cele nevăzute, nu doar simplu în cele ce se văd. Atunci când ne încredinţăm viitorul nostru lui Hristos, Îl obligăm să ne ajute.
Încredinţarea desăvârşită în mâinile lui Dumnezeu are drept mamă credinţa, prin care omul se poate ruga tainic şi poate primi şi roadele nădejdii.
Aceasta este o rugăciune neîncetată şi aduce ajutoare dumnezeieşti în ceasul în care trebuie."
Despre increderea in Dumnezeu-Cuviosul Paisie AghioritulO duminica cu bucurie si raze de soare primavaratic!

0 comentarii: