RSS

luni, 3 decembrie 2012

Un verset pe saptamana - 42/43/44 din 52



                                             Detalii aici

Sensul vietii.

 A nu-L cunoaste pe El inseamna a nu sti nimic, a-L cunoaste pe El inseamna a sti totul. Patrunzand aceasta cunoastere vom gasi raspuns la toate intrebarile si dubiile care ne framanta, ne vom gasi pacea si linistea dupa toata spaima si lupta. Fara aceasta cunoastere, intreaga intelepciune devine neputincioasa, caci greselile, pacatele, alunecarile, nebunia si durerea noastra provin din necunoasterea Celui ce este Lumina Lumii. Aceasta cunoastere rupe pecetile, deschide Calea, opreste ratacirea prin bezna si ne duce la lumina. Sensul vietii este acela de a-L cunoaste pe Hristos.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 28 Noiembrie 2012

Slujirea in iubire. 
Slujirea noastra fata de Hristos se exprima in dragostea catre toti oamenii, caci toti sunt fratii nostri, rascumparati de Hristos prin jertfa Sa. Blandete neschimbatoare si netulburata, atitudine calma, rabdare, cuvinte mangaietoare, uitare si jertfire de sine fata de toti oamenii si in toate zilele. Pentru asta trebuie sa ne biruim nerabdarea, egoismul, mania impotriva oamenilor sau imprejurarilor, rautatea, iritarea, raceala, esecurile, defaimarile, viciile si alunecarile. Si numai in numele Lui putem face asta. Aceasta este adevarata religie. Trebuie sa ne ocupam de oricine ne cere ajutorul, sa ajutam, sa usuram suferinta, sa aducem lumina si bucurie in fiecare inima. Trebuie sa perseveram in iubire chiar daca calea pare grea, lunga si anevoiaoasa, caci Dumnezeu ne este atat refugiu cat si putere, de la El primim puterea de a duce la bun sfarsit tot ce ne-a cerut sa facem. Si sa fim convinsi ca putem sa ajungem oricand la El.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 29 Noiembrie 2012

Dumnezeu a pregatit un loc pentru fiecare.

 „Ca El ne-a cunoscut alcatuirea, adusu-Si-a aminte ca tarana suntem." (Psalmi 102, 14) 

Dumnezeu cunoate neputinta oamenilor si, in milostivirea Lui, ne rabda, ne binecuvanteaza si ne pregateste un loc pentru fiecare. Chiar si celor mai slabi, pe care nimeni nu-i vrea, El le ofera ocrotire. Asa cum noi, vazand neputinta unui copil, ne grabim sa-l ajutam pe acesta, asa si Dumnezeu se arata compatimitor fata de durerea celor ce-L iubesc. De aceea, sa nu ne lasam momiti de vise de marire si alte scranteli, ca si cum prin ele am avea vreun rezultat, caci, oricine am fi, exista la Dumnezeu un loc pentru fiecare.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 30 Noiembrie 2012



0 comentarii: