Detalii aici
... sau cum sa cresti intr-un an cati altii intr-o viata
Despre Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana
Pentru saptamana 24-30.12.2012 voi lucra la urmatoarele teme:
51. Aducerea aminte de Dumnezeu
A-ţi aduce aminte de Dumnezeu înseamnă nu numai să te gândeşti tot timpul la El, ci şi să-ţi dai seama că a-l descoperi înseamnă un act de adevărata aducere aminte. Pentru că de la El am venit. Când norii iluziilor ni se risipesc din minte, ceea ce va rămâne va fi ceea ce a existat întotdeauna ascuns în spatele norilor: soarele strălucitor al conştiinţei divine! Nu trebuie să te încordezi, nu trebuie să te forţezi mental să te gândeşti la Dumnezeu. Trebuie să ştii că a fost al tău întotdeauna – mai apropiat decât cele mai apropiate gânduri şi sentimente, mai apropiat decât rugăciunile înşele pe care le îndrepţi către El! Nu gândi numai “despre” El; gândeşte-te “la” El! Împărtăşeşte-ţi cu El sentimentele trecătoare, cele mai zadarnice fantezii. Vorbeşte cu El. Exersează-I prezenta – la început poate numai un minut pe zi, apoi câteva ore pe zi şi apoi tot timpul.
Afirmaţie
Voi trăi aducerea aminte a ceea ce sunt în realitate: extaz infinit! Dragoste infinită!
Rugăciune
Doamne, Dumnezeule, Tu eşti întotdeauna cu mine. Ajută-mă să simt, în spatele gândurilor mele, inspiraţia Ta; în spatele fiecărei emoţii, calmul Tău, dragostea Ta care transformă totul!
52. Obiectivitatea
Oamenii spun adeseori despre cinism că este însemnul realismului. De fapt, într-un univers lipsit de un centru vizibil, este justificabil să-ţi formezi o înţelegere a lui pornind de la orice punct de reper care poate fi conceput. Totuşi, această înţelegere nu va reflecta decât cine şi ce eşti tu însuţi. Vederea din străfunduri duce lipsa perspectivei care poate fi dobândită numai din înălţimi. De pe vârful muntelui, toate lucrurile sunt vizibile la adevăratele lor proporţii. Străduieşte-te întotdeauna să fii un canal pentru gândurile şi aspiraţiile înalte. Nu coopera niciodată cu ceea ce este mărunt şi rău. Aminteşte-ţi, universul este, pentru oricare fiinţă umană, atât o oglindă cât şi o afirmaţie. Cel care nutreşte gânduri înalte va fi el însuşi înnobilat.
Afirmaţie
Voi vedea bunătatea în toate lucrurile. Voi privi lumea din jurul meu nu din adâncul legăturii cu materia, ci de pe înălţimile aspiraţiei spre divin.
Rugăciune
Doamne, Dumnezeule, universul a fost făcut după perfecţiunea imaginată de Tine. Ajută-mă să scot la iveală această imagine şi în alţii, binecuvântându-i întru dragostea Ta!
Despre autor (din cartea Meditaţia pentru începători)
J. Donald Walters (Swami Kriyananda) a fost, începând din 1948, un discipol direct al lui Paramhans Yogananda, autorul al lucrării clasice Autobiografia unui yogin. J. Donald Walters a împărtăşit mai multor milioane de oameni învăţăturile lui Yogananda şi a ajuns să fie recunoscut el însuşi ca autoritate în domeniul vieţii spirituale. Învăţăturile sale îmbracă mai multe forme: cărţi şi articole, prelegeri şi muzică. Compoziţiile sale muzicale depăşesc un total de 300 de piese, dintre care multe sunt disponibile pe CD-uri şi casete.
J. Donald Walters a scris peste şaizeci de cărţi, care au fost publicate în peste treisprezece limbi, într-o sută douăzeci de ediţii străine. Printre titluri se numără Superconştiinţa: Un ghid pentru Meditaţie (Warner Books); Afirmaţii pentru auto-tămăduire: Ananda Yooga pentru o mai mare conştientizare şi Cursul Ananda Yoga pentru auto-realizare.
J. Donald Walters este fondatorul şi liderul spiritual al Ananda World Brotherhood Village, o comunitate spirituală viguroasă situată în apropiere de Nevada City, California, precum şi al unui număr de şase ramuri ale comunităţii Ananda, situate pretutindeni în Statele Unite şi în Europa.
Acesta este finalul acestui proiect. Sper ca a fost de folos una dintre voi, cei intersati. Pentru mine a fost un bun exercitiu de Constanta, desi a fost uneori greu sa ma pun in starea de a face am invatat ca totusi e bine sa urmezi firul, drumul nu va fi niciodata la fel.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu