RSS

luni, 16 ianuarie 2012

Povestea devenirii 1, 2, 3

... sau cum sa cresti intr-un an cati altii intr-o viata

Despre Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana

Am gasit aici un material care, dupa o scurta analiza, m-a determinat sa demarez un nou proiect valabil in acest an. Cartea, Afirmatii pentru Autovindecare J-Donald-Walters, contine 52 de subiecte/capitole sau mai bine zis teme; valoare egala cu numarul de saptamani dintr-un an calendaristic. Pentru ca am primit, as zice nu foarte tarziu, acest material, voi incepe din aceasta saptamana cu primele 3 teme, chiar daca pare mult. Astfel ca fiecare dimineata din saptamana 16-22.01.2012 va fi pentru practicarea primei teme, pranzul pentru a doua iar seara pentru cea de-a treia tema. Desigur, saptamana viitoare va fi doar pentru tema patru si asa mai departe.

Mai jos redau primele trei subiecte valabile in aceasta saptamana:


1. Succesul

Adevăratul succes înseamnă transcendentă.

Înseamnă să găsim ceea e ne dorim cu adevărat, ceea ce înseamnă nu obiecte, ci pacea lăuntrică, înţelegerea de sine şi, mai presus de toate, bucuria Lui Dumnezeu.

Succesul exterior înseamnă, de asemenea, transcendenţă. Înseamnă ridicarea deasupra împlinirilor trecute pentru a ajunge la noi niveluri de realizare.

Succesul poate să însemne şi acceptarea eşecurilor, când o asemnea acceptare ne ajută să depăşim o ambiţie falsă. Mai mult de-atât, orice eşec poate să fie o treaptă către cea mai mare realizare.


Succesul nu trebuie să fie măsurat prin lucrurile realizate, ci prin înţelegerea şi abilităţile noastre crescânde şi prin apropierea tot mai mare de Dumnezeu.

Afirmaţie
Las în urma mea şi eşecurile şi împlinirile.
Ceea ce voi face astăzi va crea un viitor nou şi mai bun, plin de bucurie interioară.

Rugăciune

Tu, Creator al galaxiilor şi al nenumăratelor, sclipitoarelor stele, însăşi puterea Universului este a Ta! Fie că eu să reflect această putere în oglinda măruntă a vieţii şi conştiinţei mele.

2. Dragostea

Descoperi dragostea nu fiind iubit, ci iubind.

Nu putem cunoaşte vreodată dragostea dacă încercăm să-i facem pe alţii să fie atraşi de noi; după cum nu o putem descoperi nici concentrându-ne dragostea asupra lor. Pentru că dragostea este infinită; nu ne aparţine niciodată, ca să o putem crea.
Cu cât uităm mai mult de noi înşine dăruindu-ne celorlalţi, cu atât mai bine putem înţelege ce este cu adevărat dragostea. Şi, cu cât iubim mai mult, ca o canalizare a dragostei Lui Dumnezeu, cu atât mai bine putem înţelege că dragostea Lui este unica dragoste din întregul univers.

Afirmaţie
Îi voi iubi pe ceilalţi ca şi cum ar fi prelungiri ale eului meu şi ele dragostei pe care o simt venindu-mi de la Dumnezeu.
Rugăciune
Tu, Cel infinit, fă-mă să fiu un canal pentru dragostea Ta! Prin mine, sădeşte seminţele dragostei în inimile pustii de pretutindeni.

3. Fericirea

Fericirea este o atitudine a minţii, născută din simpla hotărâre de a fi fericit, indiferent de împrejurările externe. Fericirea nu rezidă în lucruri, nici în realizările exterioare. Este aurul naturii noastre interioare, îngropat sub rutina dorinţelor exterioare ale simţurilor.
Atunci când ştii că nimic din afara ta nu te poate afecta - nici o dezamăgire, nici un eşec, nici un fel de neînţelegere cu ceilalţi -, ştii că ai reuşit să găseşti adevărata fericire.

Fii hotărât să păstrezi aceasta flacăra aprinsă pentru totdeauna în inima ta.

Afirmaţie
Promit ca de astăzi înainte să fiu fericit în orice împrejurare. VIN din bucuria Lui Dumnezeu. SUNT bucuria Lui Dumnezeu.

Rugăciune
Tu, Domn al bucuriei, umple-mă cu o fericire fără margini. Pentru că sunt copilul Tău, făcut după imaginea Ta plină de iubire. După cum Tu eşti bucurie şi eu, în sufletul meu, sunt la fel.

In speranta ca poate intereseaza pe cineva,
Cu drag,
...

0 comentarii: