RSS

luni, 19 noiembrie 2012

Un verset pe saptamana - 36/37/38 din 52




                                             Detalii aici


Sa nu cutezam sa deznadajduim.
 Sa nu deznadajduim niciodata si sa nu-i facem pe altii sa deznadajduiasca. Mai bine sa tacem decat sa dam glas temerilor noastre. Starea noastra sufleteasca se poate rasfrange si asupra celor din jur: deznadejdea ne face slabi si gandurile noastre negre i-ar putea face pe altii sa-si piarda din puterea de a lupta cu ispitele, in timp ce credinta si bucuria sperantei noastre, care ne da putere, se va rasfrange ca o binecuvantare asupra celor din jurul nostru. Daca ni se pare ca munca noastra este zadarnica, ca roadele intarzie, ca secerisul este departe, sa ne amintim de taria si tenacitatea cu care S-a trudit Hristos pe pamant si de nadejdea care nu L-a parasit niciodata, desi nu a castigat o biruinta vizibila iar stradaniile Lui puteau ramane zadarnice. Sa privim cu curaj inainte, la acest punct luminos, si Dumnezeu ne va calauzi sperantele iar viata din jurul nostru va fi mai vesela, mai luminoasa si mai frumoasa.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 22 Noiembrie 2012


Pastreaza si iubeste. 
"Nu vor mai flamanzi, nici nu vor mai inseta, nici soarele nu se va mai pravali peste ei, si nicio arsita" (Apocalipsa 7, 16).
Sa rezistam incercarilor si ispitelor pentru a ne invrednicii de stralucrea bucuriei si a fericirii. "Sa umblam cu duhul" si sa fim precum pruncii, ca sa intram in Imparatia cerurilor. Fiind asa, vom fi inconjurati de ingerii Sai, care ne vor pazi "in toate caile" noastre si astfel ne vom gasi locul stabilit pentru noi si lucrul pe care doar noi il putem face. Dumnezeu stie cat de greu ne-a fost cand n-am gasit intelegere la cei pe care ii iubeam. El ne intelege cea mai mica miscare sufleteasca si desavarsita Sa iubire am simtit-o in cele mai grele clipe. Lumea sta si se tine pe puterea iubirii Sale, care triumfa in deplinatatea vietii vesnice. In mainile Sale vom gasi linistea si pacea de care n-am avut parte pe pamant. Sa ne rugam"Faca-se voia Ta" si vom primi raspuns. Un raspuns deplin, desavarsit si intelegator la toate rugaciunile noastre. 
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 23 Noiembrie 2012


Adevaratul bine.
„Si ochii mei vazura noian de nestemate" (Iov 28, 11)
 Inima noastra cade adesea in deznadejde si se intreaba cu nedumerire: exista oare undeva un bine absolut, S-ar putea sa-l gasim in aceasta lume in care bantuie pacatul, viciul, minciuna, pieirea ?  Cat de mult s-ar schimba rationamentele noastre daca am vedea ce vede El. Hristos nu tine seama de trecutul trait in pacat. El vede intentia curata si dragostea cu care se aduce jertfa. Lumina ce mijeste in zare este setea de izbavire, intristarea, cainta, zdrobirea inimii. El se apleaca si ne ridica din adancul disperarii si pacatului, ne aseaza pe o piatra tare si ne trezeste in inima cantare noua. El nu vede decat viata noua ce va sa vina.


„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 24 Noiembrie 2012

0 comentarii: