RSS

miercuri, 5 decembrie 2012

Idei de cadouri pentru Craciun: Calendar de Advent si Lumanare facuta de mana

Anul trecut am facut cunostinta cu Adventul. In acest an am explorat mai bine aceasta traditie a catolicilor, in special a celor din Bavaria. Astfel ca m-am apucat de treaba si am mesterit un Calendar de Advent si o Lumanare facuta de mana pe care o tinem pe masa unde mancam.  Acest Calendar este doar pentru copii insa cum noi inca nu avem, l-am oferit celui drag. Este si el un copil mare :).


Povesteam aici despre trei modalitati de realizare a cutiutelor de cadouri. Pentru acest Calendar am folosit role de carton si file din reviste vechi. Iata ce a iesit:



Adventul pentru copii consta intr-un calendar de 24 de zile, iar pentru fiecare zi exista un mic dar: in trecut, erau imagini frumoase, azi mai mult ciocolata :). Eu am adaptat clasicul Calendar de carton cu usita pentru fiecare data la ideea mea: un castel ; am optat pentru praline, mesaje dragute, invitatii la plimbare, am urmarit cu atentie ce se cere a fi rezolvat urgent si am adaugat biletele dulciurilor. :) Efectul? Un zambet minunat de frumos si gingase sclipiri in privire. Se pare ca in fiecare adult traieste copilul de odinioara. 

 In imaginea de mai sus este prezentata lumanarea pe care am facut-o pentru perioada de Advent. Desi traditia povesteste despre patru lumani asezate pe o coronita de brad, eu am optat pentru o varianta mai simpla si cu mai mult suflet. Iata aici cum am realizat lumanarea. Eu am folosit un borcan de dimensiune medie. Si l-am decorat cu ce am avut. Am adaugat si mica pasare gandindu-ma la micile inaripate care supravietuiesc nelimoasei ierni.

Pentru ca ieri nu am avut timp sa postez nimic, vin azi cu noutatile. Ieri am sarbatorit Sf. Varvara la ortodocsi si Sf. Barbara la catolici (este vorba despre aceeasi persoana doar literele difera). Aici, in Bavaria, traditia spune ca daca pui in apa cateva crengute luate din vreun copac, acestea vor inflori pana la Craciun. Asadar, ieri dupa-amiaza am pornit la drum. Prin zapada, am urcat usor pana sus pe deal, am taiat sapte crengute de cires (pentru fiecare membru al familiei(extinse)), le-am asezat frumos intr-un borcan pe care l-am decorat cu o sfoara si un mic desen si acum asteptam. 

Nu pot sa inchei fara a aduce vorba si de Iubirea mea tigrata care se tot joaca de-a "Zapada e noua pentru mine, imi place insa e uda! Phhhh! Vreau in casa, la caldurica ... Meow..." 




O seara linistita!

2 comentarii:

mOntecOre spunea...

ce este Bu-BaMajia? Majic si Maya?

Lore spunea...

mi se spune Buba Mara adica gargarita, buburuza (in limba croata); tot in aceasta minunata limba Maya se scrie cu litera "J" astfel ca m-am jucat pana am ajuns la noul meu nume de artist :)