Moartea inseamna renastere.
De ce se termina viata ? Terminarea unei vieti nu este intamplatoare, ea este dinainte stabilita de Dumnezeu. Este treaba Lui, care nu da uitarii nici cea mai mica pasare. Pentru cei credinciosi nu exista aceasta frica, exista doar renastere sau mutare intr-o noua viata in care se pastreaza simtamintele, gandurile, insusirile, singura schimbare fiind aceea a invelisului care imbraca sufletul muritor. Acolo este linistea vesnica, odihna de pacat, de griji, de suferinte, de indoieli, de spaime. Dar ce linste este aceasta ? Absoluta inactivitate ? Nu. Acolo este pace sufleteasca intr-o neintrerupta activitate. Liniste absoluta in necurmata lucrare. Tot ce face spre bine face. In toate exista un inteles si un scop care ne scapa. Dar nu ne este de trebuinta sa cunoastem cauzele si intelesul a toate. Asadar sa tacem exact precum copilul care sta la picioarele maicii sale si care, privind-o increzator in ochi, este convins de dragostea ei, chiar daca nu o intelege.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 25 Noiembrie 2012
Cauta Imparatia lui Dumnezeu.
"Drept aceea, fiti voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este" (Matei 5, 48)
Nu spre bogatie, nu spre slava, nu spre placere, nu spre profit, ci spre imitarea Parintelui ceresc trebuie sa tinda suflletul nostru. . A fi desavarsit înseamna a cauta înainte de toate Împaratia lui Dumnezeu. Împaratia lui Dumnezeu din launtrul nostru nu trebuie alterata prin atingerea viciului si a pacatului. Si odata ce scopurile vietii noastre se schimba, noi devenim cetateni ai Imparatiei ceresti înca de pe acum. Legilor ei ne supunem si de drepturile ei beneficiem. Sfintenia spre care tindem consta intr-o desavarsita sanatate sufleteasca, prin dobandirea Duhului Sfant.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 26 Noiembrie 2012
„Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii." (Apocalipsa 2, 10)
Al Carui nume purtam, ai Cui suntem, pe Cine slujim ? Prin botez am primit un nume cinstit, numele de crestin, si acest nume trebuie pazit cu grija si pastrat pe de-a-ntregul curat, neatins, nepatat. Trebuie sa fim constienti de aceasta mare raspundere oriunde si cu oricine ne-om afla. De aceea, sa fim „credinciosi si in mic", fata de tot ce ni s-a incredintat si sa ne ferim de influentele lumii. „Nu nesocoti harul care este intru tine" (I Timotei 4, 14). Este de preferat sa consimtim la orice sacrificiu, la orice suferinta, pentru a ne pastra inima curata si viata neatinsa de nici un viciu. Iar in prietenie sa nu cautam ceva din care am putea trage noi insine folos. Prietenului care ni se incredinteaza avem raspunderea de a-i aduce ce este al nostru, iubirea si protectia noastra.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 27 Noiembrie 2012