RSS

luni, 2 iulie 2012

Un verset pe saptamana 15/16/17 din 52



                                             Detalii aici

Chemarea noastra.

„Adevar va spun: de nu va veti reveni si nu veti fi precum copiii, nu veti intra in Imparatia cerurilor"
(Matei 18, 3). 

 Adevarul Evangheliei este simplu si trebuie primit asa cum ar face-o un copil de varsta frageda: (Matei 18,3). Credinta presupune sa fim credinciosi si in cele mici, in nesfarsitele maruntisuri ale vietii cotidiene, care trec deseori neobservate. Si putem face aceasta prin nevointa, infrangerea trufiei, smerirea ambitiei, nevointa rabdarii, compatimirea fata de aproapele, uitarea de sine, preocuparea pentru semenii nostri. Atunci cand dupa o lupta inversunata cu pornirile noastre rele ajungem sa facem voia lui Dumnezeu, simtim cu adevarat ca noi suntem mai aproape de El si El este mai aproape de noi.

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 27 iunie 2012
 
Continentul fratietatii.

 Trairea doar pentru sine, egoismul, este desertaciune. Egoismul este abisul ce se casca intre noi si ceilalti, peste care nu suntem in stare sa trecem si care ne face sa traim in instrainare reciproca si permanenta alarma. Daca alegem sa purtam povara altuia, uitam de propria persoana, de grijile personale si linistea si pacea se coboara in sufletele noastre. Iar cand povara proprie pare prea grea, sa ne ridicam privirea spre Cer, sa uitam de noi, sa cerem duhul renuntarii de sine si al iubirii care spulbera orice tulburare si orice spaima. 
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului -28 iunie 2012

Cand Dumnezeu promite. 

„Si Iisus a zis: `Voi veni si-l voi vindeca' "(Matei 8,7).

Nu exista nicio suferinta pe care sa nu o poata vindeca Hristos si nici o viata de om care sa ramana necercetata. Cand cererile pentru care ne rugam nu se indeplinesc indata, simtim ca Dumnezeu ne va da totusi un raspuns. Credinta in El ne da liniste in clipele de asteptare. Speranta ca rugaciunile ne vor fi ascultate este sprijinul nostru in calatoria vietii. Tinand minte asta, sa fim tari in incercari, cand poate ni se va cere si supremul sacrificiu. 
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 29 iunie 2012

0 comentarii: