RSS

luni, 2 iulie 2012

Povestea devenirii 15/16/17


 Detalii aici

... sau cum sa cresti intr-un an cati altii intr-o viata

Despre Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana

Dupa o pauza mai indelungata am revenit cu un bagaj mai bogat parca, cu mai multa voiosie si ganduri bune, cu idei povocatoare si de ce nu, cu mai multa daruire in activitatile cotidiene.

In aceasta saptamana (2-8.07.2012) mi-am propus sa reiau activitatea de lucru stabilita de la inceptului acestui an. Dezvoltarea personala este un proces minunat ce aduce doar daruri imbucuratoare ce adesea surprind prin aparenta lor haina cenusie.

15. Entuziasmul
Entuziasmul este spiritul bucuriei canalizate prin puterea voinţei Dacă vrem să cunoaştem bucuria, trebuie să trăim mereu aşteptându-ne la ea. Nici măcar o fericire vremelnică nu le poate fi cunoscută celor care o cer posaci sau care ostenesc pentru ea cu ochii în pământ. Pentru a câştiga fericirea, trebuie să osteneşti cu fericirea. Pentru a ajunge la bucuria divină, trebuie să fii profund entuziast în tot ceea ce faci!

Niciodată nu presupune. Niciodată nu înlătura acel sentiment subtil de îndoială care însoţeşte entuziasmul fals, provocat de emoţii.

Afirmaţie
În tot ceea ce fac, entuziasmul meu se avântă să îmbrăţişeze infinitul!
Rugăciune
O, Extaz Perfect! Călăuzeşte-mă să te exprim pe Tine prin toate simţămintele mele. Fie ca entuziasmul meu să fie calea pentru bucuria Ta!

16. Bunăvoinţa
Bunăvoinţa trebuie să fie cultivată în mod deliberat. Este o stare de spirit şi nu depinde de  condiţiile exterioare.

Majoritatea oamenilor sunt binevoitori sau răuvoitori în funcţie de lucrurile pe care le plac sau nu. Acest obicei tinde să creeze o predilecţie pentru reavoinţă, care treptat devine cronica şi atrage eşecul
cronic.

Nu aştepta ca împrejurări favorabile să trezească bunăvoinţa în tine. Antrenează-te în atitudinea de a spune DA vieţii! Adeseori, fie şi numai prin această atitudine, vei descoperi că succesul soseşte, pe
neaşteptate, la uşa ta!

Afirmaţie
Întâmpin cu braţele deschise tot ceea ce-mi iese în cale, ca prilej pentru a-mi continua dezvoltarea.
Rugăciune
Doamne, Dumnezeule, ajută-mă să înfrâng atracţia satanică a reavoinţei! Cu cât îmbrăţişez viaţa mai strans in numele Tau, cu atat mai mult iti simt bucuria! 

17. Smerenia
Smerenia nu înseamnă înjosire; înseamnă capacitatea de a te uita pe tine însuţi. Înseamnă să ştii că numai Dumnezeu Unicul este Cel Care Face. Înseamnă realizarea faptului că nimic din această lume înşelătoare a aparenţelor nu este atât de important, cu excepţia lucrurilor care ne apropie mai mult de Dumnezeu.

Nu-ţi spune niciodată că eşti păcătos sau slab, sau incompetent, sau leneş, decât în condiţiile în care o asemenea afirmaţie te poate ajuta să te supui bucuros puterii lui Dumnezeu. Apoi, TRĂIEŞTE prin această putere! Nu purta niciodată masca falsei smerenii. Smerenia înseamnă acceptarea de sine şi onestitatea faţă de tine însuţi. Ai dreptul să accezi la orice putere dacă o cauţi în Infinit şi dacă nu nutreşti niciodată gândul că aceasta ar rezida în fiinţa ta nevolnică.

Afirmaţie
Trăiesc prin puterea Ta, Doamne, Dumnezeule. Ceea ce am este de-a pururea al Tău – de-a pururea al Tău!
Rugăciune
Tu eşti Cel Ce Face, Doamne, Dumnezeule, nu eu. Arată-Ţi perfecţiunea prin mine, care mă străduiesc tot mai dornic să trăiesc în lumina Ta!!
  

0 comentarii: