RSS

luni, 9 iulie 2012

Un verset pe saptamana 18/19/20 din 52





                                             Detalii aici




Duhul Adevarului dumnezeiesc. 

"Duhul Domnului e peste mine" (Luca 4, 18) 

In inima omului, ca intr-o fantana adanca, este ascuns chipul lui Dumnezeu.. Cu ce scop a venit Mantuitorul pe pamant ? El nu a venit pentru a aduce duhul stiintei, al filozofiei sau al actiunii social-politice.Mantuitorul a venit pentru a aduce Duhul lui Dumnezeu, al Adevarului si al iubirii dumnezeiesti, in lume si in viata oamenilor. Si lucrarea Sa nu va putea fi daramata de nicio mana omeneasca, ci ea va triumfa intotdeauna asupra rautatii omenesti. Dar Duhul lui Dumnezeu il obtine cel ce inseteaza dupa El, caci izvorul dumnezeiesc este in adancul inimii noastre. Sa-L lasam sa tasneasca, pentru ca macar o picatura sa ajunga in viata noastra, spre a nu ne pierde rasplata.

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 12 iunie 2012

Glasul cel dinlauntru.

„Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu, Duhul Tau cel bun sa ma calauzeasca la pamantul dreptatii" (Psalmi 142, 10). 

Exista o legatura intre insusirile noastre si menirea pe care o avem. Si exista in noi forta unor aspiratii morale superioare care nu pot fi atinse in aceasta lume. Inima noastra cauta ceva cu neputinta de atins aici. Avem idealuri si nazuite care nu se implinesc decat putin, chiar si in cele mai bune momente ale vietii noastre, pentru ca nu avem suficienta vointa. Suntem plini de contradictii, trupul nostru nu face fata patimilor noastre, vointa nu ne este suficient de puternica pentru a face sa izbandeasca aspiratiile noastre spirituale. Dar aceste aspiratii nu ne parasesc, ele se lupta, cauta sa se implineasca. Pentru ca in ele rasuna glasul lui Dumnezeu. Si aceasta voce launtrica nu face decat sa prevesteasca puterea care va sa vina si care, odata, va fi a noastra si va satura setea noastra spirituala. Aceasta voce prevesteste bucuria care urmeaza. Este o voce profetica.

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 13 iunie 2012

Deschide usa inimii. 

 „Pace voua!" " (Ioan 20, 19)


Daca Hristos nu Se arata in inima noastra impietrita, sa nu deznadajduim, asta este pentru ca noi o tinem ferecata, inabusind vocea constiintei care nu ne da pace. Dar chiar si cand noi respingem „unicul lucru de care avem nevoie", chiar si cand suntem baricadati in propriul nostru egoism si propria viclenie, in propriile noastre cugete si preocupari desarte, El, facandu-se a nu vedea nenumaratele noastre faradelegi, continua sa bata la usa inchisa a inimii noastre si chiar sa patrunda si prin usa incuiata, luminandu-ne cu lumina Sa bezna din suflet. „…si usile fiind incuiate acolo unde ucenicii erau adunati de frica iudeilor, a venit Iisus si a stat in mijloc si le-a zis:  „Pace voua!" " (Ioan 20, 19)

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 14 iunie 2012




0 comentarii: