RSS

luni, 23 iulie 2012

Un verset pe saptamana 24/25/26 din 52




                                             Detalii aici


Supremul bine.
 Cand suntem in bezna, cand totul este apasator si n-avem in suflet nicio raza de lumina sa ne amintim cuvintele Sale Intru Mine pace sa aveti(Ioan 16, 33) si sa intelegem ca pacea adevarata o putem gasi doar in Dumnezeu, nicaieri si in nimeni altcineva, indiferent unde ne-am duce sau orice altceva am face. Pacea, supremul bine, nu ni-l putem dobandi singuri ci doar Dumnezeu ni-l poate aduce. Si atunci incepem sa vedem cu alti ochi cele ce ne-au facut sa suferim, caci "fata luminoasa" a lui Dumnezeu raspandeste lumina in jurul nostru.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 3 iulie 2012

Iubirea care da lumina.
 Nu este nimeni care sa nu se supere, sa nu se enerveze, sa nu se inalte pe sine, sa nu „caute ale sale", sa nu gandeasca raul si, in aceste manifestari ale slabiciunii omenesti, iubirea nu este de gasit. Dar iubirea generoasa, fata de toate si fata de toti, este cea care ne umple viata cu lumina si prin ea tot ce ni se pare neimportant, plictisitor, respingator va capata o alta nuanta si o alta semnificatie. De aceea, pe toate cate le facem, sa le facem cu iubire.…iubirea se daruie…" (I Corinteni 13, 4-7)
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 6 iulie 2012

De unde ne vine ajutorul.
 Cand suntem cuprinsi de grija pentru o persoana iubita, care este departe de noi sau pe care nu o putem ajuta, sa o lasam, cu deplina credinta, pe seama Celui in care ne-am pus noi insine credinta si Care o va pazi mult mai bine decat noi. Prietenul nostru nu este singur, il apara Cel a carui mana este mereu in stare sa ajute. Stiu in Cine mi-am pus credinta; si sunt incredintat ca puternic este El sa pazeasca visteria pe care mi-a incredintat-o pana in Ziua aceea" (II Timotei 1, 2) El va pastra comoara pe care I-o vom incredinta pana in ziua cand nu va mai fi amenintata de nicio primejdie.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 7 iulie 2012


0 comentarii: