RSS

luni, 30 iulie 2012

Povestea devenirii 27/28/29






   Detalii aici

... sau cum sa cresti intr-un an cati altii intr-o viata

Despre Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana


Pentru saptamana 30.07-5.08.2012 voi lucra la urmatoarele teme: 

27. Consideraţia faţă de ceilalţi
Consideraţia faţă de ceilalţi este una dintre caracteristicile unui spirit rafinat. Mulţi oameni aflaţi pe calea spirituală simt că, din moment ce au această cauză, Împărăţia lui Dumnezeu şi, pentru că se străduiesc să-şi cultive un spirit al non-ataşamentului, nu mai contează cum se exprimă faţă de ceilalţi.

Pe bună dreptate, lipsa lor de consideraţie reprezintă o afirmare a independenţei lor faţă de opiniile şi sentimentele celorlalţi. “Dacă Dumnezeu este mulţumit”, îşi spun în sinea lor, “ce mai contează nemulţumirea oamenilor?”

Cu toate acestea, prin lipsa de bunătate nu-I putem fi niciodată plăcuţi lui Dumnezeu, care este însăşi Bunătatea. Sensibilitatea faţă de ceilalţi este un mijloc de autodezvoltare. Îţi găseşti cu adevărat libertatea în tine însuţi atunci când le poţi respecta celorlalţi realităţile, deoarece eşti împăcat pe deplin cu propria ta realitate.

Afirmaţie
Fiind sensibil la realităţile celorlalţi, sunt pregătit să percep adevărul, indiferent de veşmântul pe care îl poartă.
Rugăciune
Mamă Sfântă, mă închin Ţie în toate formele Tale, atât ignorante, cât şi înţelepte. Găsindu-te pe Tine în ele, fie să te pot păstra cu evlavie în Omniprezenţă!
28. Discernământul
La fel cum ştiinţa măsoară viteza relativă a oricărui obiect în funcţie de o singură constantă, viteza luminii, şi credinciosul judecă valoarea relativă a oricărei idei în funcţie de o singură constantă, Dumnezeu. Discernământul este limpede numai atunci când leagă totul de Absolutul Etern. Astfel, în vreme ce inteligenţa poate să se joace la nesfârşit cu ideile, discernământul întreabă: “Să fie aceasta înţelepciune? Să vină de la Dumnezeu?”

Adevăratul discernământ nici măcar nu este produsul raţiunii. Este intuiţie sufletească. Raţiunea, chiar şi raportată la cele mai înalte puncte de referinţă, este nesigură în comparaţie cu inspiraţia venită de la superconştient. Pentru a discerne cu claritate, mai întâi meditează. Cere-i lui Dumnezeu să-ţi călăuzească înţelegerea.

Afirmaţie
Cu hotărâre îmi înăbuş capacităţile, pentru ca mintea să-mi fie deschisă la călăuziri înţelepte ale sufletului meu.
Rugăciune
Călăuzeşte-mă, Doamne, Dumnezeule, ca în toate lucrurile să vad voinţa Ta, pentru că ştiu că doar prin voinţa Ta toate lucrurile ajung la perfecţiune.
29. Renunţarea
Renunţarea înseamnă să întoarcem spatele lucrurilor neesenţiale, pentru a-i putea acorda întreaga atenţie lui Dumnezeu. Putem privi renunţarea ca o investiţie care, iniţial, poate să pară o pierdere, dar care cu timpul îi înmulţeşte de multe ori valoarea iniţială. Cel mai mic dar pe care i-L facem lui Dumnezeu ni se întoarce, cu binecuvântări divine, înmiit. Renunţarea nu înseamnă nimic mai puţin decât dăruirea lui Dumnezeu a propriei fiinţe.



Renunţarea vine din inimă. Nu este vorba despre ceea ce porţi ori despre regulile exterioare pe care le aplici. Când renunţi la tot pentru Dumnezeu, păstrezi această renunţare ca pe un secret scump între tine şi El. Aşadar, toate dorinţele tale, toate năzuinţele tale îi sunt dedicate exclusiv Lui.


Afirmaţie

Resping farmecele ispititoare ale acestei lumi, cu baloanele ei irizate, gata să se spargă în orice moment. Uite unde zbor: deasupra munţilor înalţi. Sunt liber! Sunt liber!

Rugăciune

Doamne, Dumnezeule, ajută-mă să înţeleg că în nici o experienţă exterioară nu voi putea găsi împlinirea. Toate cele după care a tânjit inima mea mă aşteaptă întru Tine.

Un verset pe saptamana 27/28/29 din 52





                                             Detalii aici

Lumina vietii noastre. Harul luminii lui Dumnezeu face ca toate grijile si nevoile vietii sa treaca pe planul al doilea. Daca n-ar fi existat intunericul noptii, n-am fi aflat de existenta stelelor. In lumina lui Dumnezeu, prin harul pe care Dumnezeu il revarsa din belsug asupra celor aflati in suferinta, suferinta se preface si deschide izvorul bucuriei duhovnicesti pe care viata de toate zilele il tine ascuns. "Domnul iti va fi lumina vesnica" (Isaia 60, 20).

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 9 iulie 2012



Raspunderea. „De la cel caruia i s-a dat mult, mult se va cere; si de la cel caruia i s-a incredintat mult, mai mult se va cere" (Luca 12, 48). Avem responsabilitate pentru „talantul" primit de la Dunmnezeu, fie acesta avere pamanteasca (bani, putere, sanatate, indemanari) sau spirituala si, de aceea, sa punem in lucrarea noastra in folosul aproapelui fiecare particica de lucru primit de la Dumnezeu. Toate ne sunt date pentru un timp si pentru a le pune in practica spre folosul aproapelui si spre slava lui Dumnezeu.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 28 iulie 2012

Indoieli de prisos. Binecuvanteaza, suflete al meu, pe Domnul, si nu uita toate rasplatirile Lui; pe Cel ce Se milostiveste de toate faradelegile tale, pe Cel ce vindeca toate bolile tale" (Psalmi 102, 2-3).  Deseori am simtit asupra noastra o perceptibila si vadita lucrarea a milostivirii si ajutorului lui Dumnezeu. Dar desi ne-am bucurat de nenumarate ori de ajutorul Sau marinimos, de indelungata Sa rabdare, totusi ne indoim ca rugaciunea ne va fi ascultata si privim cu spaima viitorul. Aceasta indoiala arata lipsa de credinta si de recunostinta fata de Tatal ceresc. De aceea, bine ar fi daca, recunoscandu-ne nevrednicia, ne-am aminti cu recunostinta toate facerile de bine primite de la El, toate dovezile de milostivire de care ne-am bucurat de la El, daca am indeparta nemultumirea si carteala si, fiind gata sa-I dam tot ce ne-ar cere, am spune cu credinta si supunere: „Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvantat". 
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 29 iulie 2012

duminică, 29 iulie 2012

Prima zi cu Mao

Noua mea dragoste...un tigrisor curios, prietenos, plin de energie si dornic de prostioare a poposit ieri in casa noastra...acum joc oficial rolul de mamica. 

Deja s-a atasat de mine si ma cauta prin casa cand are nevoie de ceva. Are doua luni si stie sa foloseasca litiera, este istet si jucaus, plin de viata si dornic sa primeasca cat mai multa dragoste si atentie de la noi... Este un mancacios! 







 Ii place sa doarma lipit de mine iar in acest moment isi tine capul pe mana mea. Atunci cand vrea ceva se uita tinta in ochii mei si miuana usor si alintat; fetisoara lui promite ca " va fi un motanel cuminte" daca ii dau putin laptic, o bucatica de unt sau niste carnita.



Inca din prima zi a starnit valuri de gelozie; Pedro, celalalt motanel in varsta de un an, care se intampla sa-i fie si unchi, inca nu-l accepta, ba mai mult, joaca tare: il pedepseste, il tine blocat in vreun colt pana vine cineva dintre noi in ajutorul celui mic. 

Prima noapte in noua casa a fost mai grea, a inteles intr-un final ca nu poate dormi cu noi in pat, dimineata insa l-am primit pentru vreo doua ore. 

Desi e micut si se afla intr-o casa straina, inconjurat de oameni straini si un alt pisoi care ii impune respect la orice miscare, nu plange, nu miauna, nu strica...imi amintesc de venirea mea aici si zambesc...am multe de invatat de micul tigrisor...imi place sa-i vorbesc in franceza...suna frumos "Le petit Mao" cu accent pe litera O.

O duminica frumoasa!

luni, 23 iulie 2012

uSp - Bamberg

In urma cu doua saptamani am avut iar parte de un wk productiv insa nu am avut timp sa postez fotografiile, astfel ca voi lasa un link de trimitere aici.

Cum arata un sfarsit de saptamana productiv (uSp)? 
  • vineri si sambata activitati in casa si curte: renovat, schimbat, varuit, vopsit si multe alte "nimicuri" care sunt foarte utile unei vieti de familie plus gatit si prajiturit;
  • duminica - un pranz in familie si o dupa-amiaza petrecuta relaxandu-ne si zambind frumos: fie o plimbare luuunga, fie condus max 1h si vizitat ceva si desigur pauza va consta intr-o inghetata delicioasa. 
Ploioasa Bavarie ne-a binecuvantat ieri cu o zi minunata, insorita; n-am mai vazut soarele de cateva saptamani. Nu-mi place vremea de aici, e prea mohorata iar cerul este de un gri deprimant si lipsit de viata, de voiosie...

Ieri am vizitat un oras frumos, centru cultural si istoric - Bamberg

Iata si cateva fotografii: 
 Raul Regnitz

 Unul din multele poduri ce traverseaza raul Regnitz

 Am fost placut surprinsa de statuietele ce se "cuibarisera" cu multi ani in urma in peretii caselor. Fecioara Maria, un oricare alt sfant, Domnul Iisus ...

 Aici l-am putut surprinde in plina zi pe nazdravanul aventuros - "Der Lampenmann"  - Omul cu lampa -  cel care protejeaza casele pe timp de noapte.

 De cand am venit aici am fost impresionata de stilul arhitectural, imi place mult jocul acesta al stalpilor de lemn prinsi in peretii caselor; joc ce ne poarta in timp si ne prezinta povestile oraselor, caldura caselor si intimitatea strazilor inguste; acel timp in care femeile munceau si se salutau de la balcon in timp ce isi puneau hainele la uscat si eventual isi mai trimiteau si cate un dar din gradina"pe funie". 

Cladirea din imagine este de fapt o veche berarie, construita in anul 1500.

 Aceiasi stalpi de lemn atent integrati in structura caselor vechi care ma impresioneaza de fiecare data.

 Daca tot am colindat imprejurimile m-am oprit din drum pentru a fotografia si o mica parcare de biciclete asa cum am promis intr-un post anterior.

 Imi place mult alternanta de culori: alb, maro si verde, lipsesc de aceasta data minunatele florile.

 Din nou statuieta; eu mi-as dori sa am una acasa cu Fecioara Maria; in cele din urma, ea reprezinta esenta religiei noastre, credinta in puterea minunii dumnezeiesti: o tanara femeie sa ramana insarcinata si sa nasca un copil in circumstante diferite de cele cunoscute de noi.


Sunt indragostita de usile micute si vechi. In trecut oamenii nu erau foarte inalti, avand in vedere dimensiunile acestora .

 Domul din Bamberg

Nu departe de impunatorul Dom, se afla si Villa Concordia (patriomoniu UNESCO) - Internationales Künstlerhaus

 Vizitand pentru a treia oara  un dom, mi-am amintit de frumoasa mea aventura in Milano alaturi de o buna tovarasa de drum.

 Anul 2012 este un an aniversar pentru Bamberg si pentru Domul din Bamberg. Se implinesc 1 000 de ani de la construirea acestuia. 

Mi-au placut mult ferestrele de pe acoperis.

 Doua din cele patru turnuri ale Domului 

 Muzeul Domului

 In curtea interioara a Muzeului; era amplasata si o scena; avand in vedere perioada aniversara, in anumite zile se jucau piese de teatru cu tematica istorica: cum a fost construit Domul, cum traiau oamenii acelor vremuri, ce obiceiuri erau p'atunci. Spectacolul, la fel ca si concertul din Dom, erau programate pentru seara iar noi nu am putut participa.

 Aceeasi curte interioara a Muzeului; in partea stanga am surprins doar o parte din roata ce a fost folosita ca instrument si mecanism la construirea Domului si a cladirilor din imprejurimi. Cu aceasta roata ridicau bucatile de piatra.

Curtea interioara a muzeului - partea din spatele scenei

 Oare ce avem aici? hmm... o invitatie la restaurant pentru cei proaspat casatoriti :)

 Iata aici din nou o casa pe gustul meu si minunatele flori care ma innebunesc. Acum am si eu o multi de flori acasa si le iubesc enorm. Nu stiu ce voi face la iarna cu ele, n-as vrea sa procedez cum o face majoritatea aici: sa le las afara pana va cadea bruma si in primavara anului viitor sa cumpar altele. Nu pot, mi-e mila de ele. 

 Norii ne-au infrumusetat fotografiile si desigur si-au cerut scuze ca timp de atatea saptamani ne-au intristat. I-am iertat, azi este tot o zi insorita.

 O prietena jucausa (un pretendent era in apropiere si ii tot facea curte insa ea nu-i dadea prea multa atentie) 

Altes Rathaus  construita in perioada1744-1756 de catre J.J.M. Küchel; balcon in stil Rokoko de Jos. Bonaventura Mutschele

 Altes Rathaus - fatata pictata de Johann Anwander 1755

 Chipul ciobit 

 Ieslea lui Iisus - hand made iar preturile...(zoom pls) :P

 Aici am ascultat minunata orga care imi provoaca fiori de fiecare data cand o aud, am aprins lumanari si am admirat interiorul frumos decorat cu aur...a fost construita in 1690...cam mult aur pentru vremurile grele ale istoriei...

Poate gresesc insa merg cu pasi relativ sprinteni catre o cale de mijloc intre ceea ce inseamna pentru mine religie si spiritualitate: "religia mea e mai buna ca a ta" este o vorba veche si inutila.

 Un alt prieten dragalas

 Prinzregent al Bavariei 1886-1912-Luitpold

Un turn dragut

O seara placuta si multa bucurie in suflet sa avem!

Povestea devenirii 24/25/26




   Detalii aici

... sau cum sa cresti intr-un an cati altii intr-o viata

Despre Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana


Pentru saptamana 23-29.07.2012 voi lucra la urmatoarele teme:

24. Calmul
Calmul este dobândit pe deplin atunci când valul vieţii este absorbit de marea cosmică, în extazul divin. Şi în viaţa cotidiană putem obţine calmul într-o anumită măsură, păstrându-ne receptivitatea concentrată asupra Spiritului care se afla la baza tuturor circumstanţelor exterioare.

Calmul vine cu hotărârea de a trăi permanent fericit momentul actual, renunţând la trecut şi fără a-ţi face griji din pricina viitorului, punându-ţi viata, cu încredere, în mâinile lui Dumnezeu şi ştiind că El stăpâneşte totul. Calmul vine odată cu non-ataşamentul – ştiind că nimic din lumea aceasta nu ne aparţine cu adevărat.

Afirmaţie
Cu toate că vânturile greutăţilor urlă în jurul meu, rămân de-a pururea calm în mijlocul furtunilor vieţii.
Rugăciune
Cu Tine alături, ştiu ca valurile greutăţilor nu mă pot doborî niciodată. Ţine-mă de mână, Doamne, Dumnezeule; nu-mi da niciodată drumul!
25. Pacea lăuntrică
Pacea lăuntrică nu este rezultatul banilor din bancă, ci al rugăciunilor şi meditaţiei. Cu cât intri mai mult în contact cu Dumnezeu prin meditaţie, cu atât mai mult simţi aşternându-se asupra ta, ca un val, pacea lăuntrică, răcorindu-ţi trupul, calmându-ţi neliniştirile şi atingându-ţi nervii cu plăceri permanent noi. Pacea este asemenea unei cascade lipsite de greutate, care spală toate grijile şi conferă un sentiment nou, fericit, de încredere.

Pacea lăuntrică este a aceluia care ştie că Dumnezeu este singurul lui Tezaur!

Afirmaţie
Din lacurile de pace lăuntrică sorb apa sclipitoare a păcii Tale.
Rugăciune
Tot ceea ce am este al Tău, Doamne, Dumnezeule. Ajută-mă să Te cunosc ca Râul Păcii care curge liniştit peste nisipurile experienţelor vieţii mele. 
26. Non-ataşamentul

Nimic nu ne aparţine. Nimeni nu ne aparţine. Mental, ar trebui să facem un rug din dragostea noastra pentru Dumnezeu şi să aruncăm în el orice ataşament, orice dorinţă, orice speranţă şi orice dezamăgire. Îţi este de ajutor să-ţi examinezi mental inima în fiecare seară şi să o eliberezi de orice dorinţă. Smulge-ţi din inima toţi spinii oricărui nou ataşament pe care îl găseşti. Aruncă-i cu bucurie în focul devotamentului.

Roagă-te cu ardoare lui Dumnezeu: “Îmi distrug toate ataşamentele. Nu îmi aparţin, Doamne, Dumnezeule. Sunt liber întru Tine.”

Afirmaţie
Nimic din lume nu poate pune stăpânire pe mine! Sufletul meu, asemenea unui balon lipsit de greutate, se înalţă spre cer către libertatea eternă!
Rugăciune
Îmi distrug orice ataşament. Nu îmi mai aparţin, Doamne, Dumnezeule. Sunt liber întru Tine! 

Un verset pe saptamana 24/25/26 din 52




                                             Detalii aici


Supremul bine.
 Cand suntem in bezna, cand totul este apasator si n-avem in suflet nicio raza de lumina sa ne amintim cuvintele Sale Intru Mine pace sa aveti(Ioan 16, 33) si sa intelegem ca pacea adevarata o putem gasi doar in Dumnezeu, nicaieri si in nimeni altcineva, indiferent unde ne-am duce sau orice altceva am face. Pacea, supremul bine, nu ni-l putem dobandi singuri ci doar Dumnezeu ni-l poate aduce. Si atunci incepem sa vedem cu alti ochi cele ce ne-au facut sa suferim, caci "fata luminoasa" a lui Dumnezeu raspandeste lumina in jurul nostru.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 3 iulie 2012

Iubirea care da lumina.
 Nu este nimeni care sa nu se supere, sa nu se enerveze, sa nu se inalte pe sine, sa nu „caute ale sale", sa nu gandeasca raul si, in aceste manifestari ale slabiciunii omenesti, iubirea nu este de gasit. Dar iubirea generoasa, fata de toate si fata de toti, este cea care ne umple viata cu lumina si prin ea tot ce ni se pare neimportant, plictisitor, respingator va capata o alta nuanta si o alta semnificatie. De aceea, pe toate cate le facem, sa le facem cu iubire.…iubirea se daruie…" (I Corinteni 13, 4-7)
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 6 iulie 2012

De unde ne vine ajutorul.
 Cand suntem cuprinsi de grija pentru o persoana iubita, care este departe de noi sau pe care nu o putem ajuta, sa o lasam, cu deplina credinta, pe seama Celui in care ne-am pus noi insine credinta si Care o va pazi mult mai bine decat noi. Prietenul nostru nu este singur, il apara Cel a carui mana este mereu in stare sa ajute. Stiu in Cine mi-am pus credinta; si sunt incredintat ca puternic este El sa pazeasca visteria pe care mi-a incredintat-o pana in Ziua aceea" (II Timotei 1, 2) El va pastra comoara pe care I-o vom incredinta pana in ziua cand nu va mai fi amenintata de nicio primejdie.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 7 iulie 2012


luni, 16 iulie 2012

Povestea devenirii 21/22/23



   Detalii aici

... sau cum sa cresti intr-un an cati altii intr-o viata

Despre Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana


Pentru saptamana 16-22.07.2012 voi lucra la urmatoarele teme:

21. Bunătatea

Când poţi considera toate fiinţele umane ca fiind membrii propriei tale familii lărgite – fraţii şi surorile, mamele, taţii şi copiii -, atunci vei descoperi că, oriunde te-ai duce, dragostea te aşteaptă, te aşteaptă cu braţele deschise! Dumnezeu este acela care priveşte în urmă la tine, când îl vezi pe El în toate!

Bunătatea înseamnă recunoaşterea faptului că toate sunt, cu adevărat, ale noastre. Bunătatea nu vine din a lua seama la ceea ce cred alţii despre noi. Vine din simpla înţelegere a faptului că bunătatea îşi este sie înseşi recompensa, că merită să le-o arăţi celorlalţi, datorită izvorului nesecat de bunătate din noi înşine. Pentru cei care manifestă o simpatie întinsă, însuşi universul le este căminul.

Afirmaţie
"Întreaga lume este casa mea, iar rasa umană familia mea. Cu bunătatea lui Dumnezeu îi voi îmbrăţişa pe toţi oamenii."
Rugăciune
"Mama Sfântă, ajută-mă să înţeleg că prin bunătate faţă de alţii nu doar atrag bunătatea lor, ci şi bunătatea Ta. Fă-mă să le arăt întotdeauna bunătate celorlalţi. Fie că bunătatea mea să fie calea dragostei Tale lipsite de egoism.
22. Sinceritatea
Sinceritatea nu înseamnă afirmarea caustică a unor lucruri neplăcute şi a unor opinii care nu flatează. Asemenea afirmaţii sunt de regulă născute din mândrie. Însă sinceritatea este efortul de a vedea întotdeauna divinul din spatele aparenţelor. Este efortul de a exprima întotdeauna acel aspect al adevărului care se poate dovedi cel mai benefic.

Sinceritatea, aplicată nouă înşine, înseamnă să nu ne ascundem în spatele unor justificări flatante; înseamnă să vedem cu onestitate motivele reale care stau la baza tuturor lucrurilor pe care le facem şi să nu ne ferim de realităţile neplăcute dinlăuntrul nostru. Sinceritatea înseamnă să vezi lucrurile aşa cum sunt ele în realitate, însă căutând mai în profunzime modurile de a îmbunătăţi aceste realităţi.

Afirmaţie
"Un lucru care pur şi simplu este; nu îl pot schimba doar pentru că aş vrea. Fără teamă, prin urmare, accept adevărul, ştiind că, în miezul fiecărui lucru, adevărul lui Dumnezeu este întotdeauna bun."
Rugăciune
"Tată Ceresc, nu mă voi teme de adevăr, pentru că ştiu că adevărul vine de la Tine. Ajută-mă să-Ţi văd, dincolo de toate aparenţele, privirea zâmbitoare şi plină de compasiune."
23. Introspecţia
Adeseori, oamenii se amăgesc pe ei înşişi cu raţionalizări simpliste: “poate că nu am fost atât de bun pe cât aş fi putut să fiu – îşi spun ei -, dar nu ai fi făcut şi tu la fel, dacă te-ar fi tratat într-un asemenea mod? Nu este vina mea. El a greşit.” Astfel, vina pentru orice greşeală este pusă la uşa vecinului.

Introspecţie înseamnă să te vezi dintr-un centru al calmului interior, lipsit de orice predilecţie mentală, deschis la ceea ce poate fi în neregulă în privinţa ta – nici acuzându-te şi nici condamnândute. Introspecţia înseamnă să te raportezi la ceea ce vezi în mintea supraconstientă şi să accepţi cu detaşare călăuzirea, atunci când vine.

Afirmaţie
"Sunt ceea ce sunt; dorinţa nu mă poate schimba. Prin urmare, să-mi înfrunt greşelile cu gratitudine pentru că, numai înfruntându-le pot să fac ceva în privinţa lor şi le pot schimba."
Rugăciune
"Nu mă lasa să mă înşel cu dorinţe, Doamne, Dumnezeule. Învaţă-mă să văd dincolo de jocul gândurilor mele privirea Ta de-a pururea calmă, a înţelepciunii."

Un verset pe saptamana 21/22/23 din 52





                                             Detalii aici

Trezeste-te in zori.


 In fiecare zi poti fi supus unei incercari, in fiecare zi trebuie sa muncesti, sa invingi raul din afara si din tine, sa mergi pe calea cea stramta fara sa sovai sau sa te abati. Dar pentru asta trebuie sa fii inarmat. Hraneste-te in zori cu Cuvantul lui Dumnezeu, nu mai tarziu, pentru ca mai tarziu in zi ti se va tulbura inima, vor veni griji, necazuri, discutii, certuri, cugete pacatoase, desertaciuni. Ia-L din zori pe Dumnezeu ca „tovaras de drum" pentru ca El este singurul care stie ce ne asteapta si ne poate inarma cum trebuie.
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 30 iunie 2012

Sprijinul nostru.

„Puterea mea in neputinta se desavarseste" (2 Corinteni 12,9).

Singuri nu avem nici o putere dar cu cat ne recunoastem mai mult slabiciunea cu atat devenim mai puternici, pentru ca numai bazandu-ne pe El putem capata forta si vigoare. El este Singurul mereu neschimbat la care putem gasi sprijin la toata nevoia, grija si ispita, pe care ne putem bizui intotdeauna pentru ca nu ne va trada niciodata. Nu ni se intampla intotdeauna sa avem „inima inteleapta", dar daca ne rugam zilnic pentru asta, ne va fi data, pentru ca zilnic sa ne putem birui pe noi insine si sa putem inainta, cat de putin, spre El, care este ancora de salvare, sprijin si liman de scapare. 
„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 1 iulie 2012

Luand seama unii catre altii. 

Uneori ne este mai usor sa oferim un ajutor important cuiva care are nevoie decat sa-i ajutam pe cei aflati in dificultati minore. Dar duhul iubirii este acelasi, in cele mari, ca si in cele marunte pentru ca vine de la Dumnezeu si la El nu exista lucru mare sau mic. A acorda atentie celor din jurul, in dificultatile lor minore, chiar si pentru slabiciunile si ciudateniile lor, este la fel de important cu a a da ajutor in chestiuni importante.

„Fiecare zi, un dar al lui DUMNEZEU", Editura Sophia, 2008
- 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului - 2 iulie 2012

duminică, 15 iulie 2012

uSp - Regensberg

 O poienita unde am gasit un mar care mi-a facut cu ochiul, la fel si un corcodus...

 Capela Sf.Margareta




 Aceeasi usa mica si draguta care imi place

 Statuia Sf. Margareta

 Mi-a placut acest "arbore" iar mirosul din interior era deosebit. Totul la dimensiuni atat de mici, bancile, usa, scarile, ferestrele; oamenii chiar erau mai scunzi decat noi, cei de azi.


Am deranjat-o de la masa dar ne-a uram cu multa caldura drum bun si pofta buna pentru ca am cumparat cateva produse de casa: paine cu chimen, jeleu de soc si jeleu de capsune si rabarbura. A fost si pentru mine ceva nou sa incerc aceste "delicatese" de casa insa n-am regretat, ba chiar mi-am propus sa incerc o prajitura cu rabarbura. 

O saptamana placuta si zile mai insorita imi doresc aici :) !